muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
търси група
добави група
Свирите в група, която не е в нашата база данни? Въведете информация за себе си и си създайте профил. (>> повече)
 
група

5XL band

блус / джаз / R&B / рок, София (Софийска област)
URL:
уеб: официална уебстраница myspace
 

състав
Борислав Димитров – Боро – Китара
Боро е китарист със силно изявен вкус към блус и блус-рок, като много характерно за него е специфичното тоноизвличане, което му дава възможност да борави с огромна палитра от звуци. Публиката веднага познава звука на китарата му – наистина е много характерен.
Дългогодишната му успешна кариера като аудио-инженер и учен (в Българска Академия на Науките) му е изградила авторитет на експерт в областта на звукозаписа. През последните години той успешно работи като Мастеринг Инженер по продукцията на много изпълнители от САЩ и Великобритания.

Румен Александров – Бас
Румен е изключително стабилен и опитен басист, участвал в множество групи в България и чужбина. Интересен е още фактът, че свири страхотно и на банджо – дори има собствена джаз-формация Alexandroff Ragtime Band, с която се изявява по международните сцени.

Емил Рачев - Лимона – Китара
Лимона е страхотен китарист и опитен аудио-инженер (защити Докторат по електроника) със сериозен опит в звукозаписната дейност. Свири модерно и в същото време много елегантно се придържа към класическия подход - трудна работа, но той успява!

Деси Тилева – Вокал
Класически подготвена певица, която свири отлично на пиано и винаги може да изненада публиката с нещо ново и неочаквано. Плътният и глас е отлично школуван, а темпераментът и емоциите се предават веднага на публиката. Няма как да не я обичаш!

Цветелин Бонев – Барабани
Страхотен барабанист, който има специално отношение и към звука – основната си професия като аудио-инженер практикува в Държавния Музикален Театър в София.


биография
A Blues Band With Attitude

Групата е основана през 1996 година от китариста Борислав Димитров като своеобразно продължение на предишната му банда Ревълърс (Revelers) – с идеята да се съберат опитни музиканти, които имат доказана любов към блуса във всички негови форми. Това позволява на музикантите не само да правят музиката си напълно автентично звучаща, но и да интерпретират по свой уникален начин класическите блус парчета, които публиката знае и обича.
Всички музиканти в 5XL работят активно и в други формации, като това дори обогатява арсенала от изразни средства на трупата.

 
оценяване
За да оценявате, трябва да влезете в системата.

текуща усреднена оценка: 10       сумарно оценено: 1x
галерия

5XL на концерт в Южния парк

mp3 player

Get the Flash Player


Mнение

общ брой: 3

Ангелина Секулова  Гласът от записа
Ангелина Секулова, 17.01.2011  Благодаря! :) И в myspace-а не пее Десислава ;)
А. Секулова 17.01.2011 (2)   Сега всичко е точно! Благодаря и успех! :)

     
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.