muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
търси група
добави група
Свирите в група, която не е в нашата база данни? Въведете информация за себе си и си създайте профил. (>> повече)
 
група

група "Муфта"

пънк / реге / ска
URL:
уеб: официална уебстраница myspace facebook twitter youtube
 

състав
Митака - китара, вокал
Дидака - перкусии и чики-рики
Барни - барабани
Влади - баскитара

биография
Група „Муфта” полага началото на своето съществуване през лятото на 2009 г. в Созопол, като повече от година е единствено ъндърграунд явление. През този първоначален период Димитър Иванов (китара, вокали) и Данаил Колев (перкусии) създават и популяризират първите песни на групата.

В началото на 2011 г. към тях се присъединяват Мартин Кондев (барабани, вокали) и Влади Михайлов (бас). Музикалната муфта придобива сериозни измерения и бандата изгражда своя настоящ облик. Впоследствие Мартин е заменен на барабаните от Бисер Овчаров - Барни.

Музикалният стил на група „Муфта” може да бъде определен като ска-пънк с привкус на реге. От сформирането си бандата има подготвен авторски албум на български език и множество изяви в столични клубове, както и в събития извън София.

Веселяшките ска-пънк ритми са гарнирани с остротата на изобличението и смеха на самоиронията в текстовете на песните, засягащи парещи теми от съвремието ни. Групата продължава да твори нови авторски песни и да провокира интерес у ценителите на ска и пънк течението в музиката.

Група „Муфта” – самообявила се за „групата на народа” – поема сериозен обществен ангажимент и извън музикалните си изяви. Музикантите подкрепят инициативи, свързани с опазването на околната среда, борбата с неграмотността, бедността и духовната нищета.

 
оценяване
За да оценявате, трябва да влезете в системата.Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.