muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

БГ РАДИО засажда гора от награди!

12.11.2009 | секция: новини

Любо и Орлин

Любо и Орлин

Първи въглероден офсет на музикално събитие ще направи БГ РАДИО на 24 ноември
Последната церемония по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО за 2009 през месец май имаше своя “зелена” мисия и премина под мотото: “Чиста българска музика за чиста българска природа”. Медията, която активно инициира, подкрепя и участва в еко кампании, посвети наградите си на опазването на природата и призова: “Ако всеки направи нещо малко, ефектът ще бъде голям”.
По време на церемонията, БГ РАДИО обеща да засади колкото дървета са нужни, за да се компенсират вредните въглеродни емисии, изразходени заради нея. Водещите Любо и Орлин обявиха от сцената в Зала 1 на НДК, че екипът на радиото, както и участниците в бляскавото шоу, ще засадят 354 дръвчета, с които да изтрият въглеродния отпечатък в природата, който са оставили. Само едно дърво абсорбира около един тон въглероден двуокис!
Само шест месеца по-късно БГ РАДИО ще изпълни поетото зелено обещание!
Заедно с най-големите звезди на българската музикална сцена, екипът на радиото ще засади една истинска гора от награди! На 24 ноември в парк Гео Милев (район Слатина, София) БГ РАДИО ще засади сто дръвчета, които са само Етап 1 от поетия ангажимент и така ще осъществи ПЪРВИЯ ВЪГЛЕРОДЕН ОФСЕТ на музикално събитие у нас!
Въглероден офсет означава да се компенсира или откупи вредното въздействие, причинено на околната среда чрез алтернативни методи – засаждане на дървета, закупуване на въглеродни кредити от еко фондове, включване в проекти със слънчева или вятърна енергия и т. н.
В света хората и корпорациите, които компенсират личния си въглероден отпечатък и така помагат за елиминацията на вредните за природата газове, са само около пет процента, но бройката им продължава да расте. А и все повече популярни хора стават въглеродно неутрални и се включват в подобни инициативи – Ал Гор провокира Американската филмова киноакадемия да офсетне церемонията по връчване на Оскарите за 2007 година, Pearl Jam не само офсетват концертите си, но и пътуването на фенове им до залите, a Том Йорк от британската банда Radiohead до скоро търсеше начин да стигне от Лондон до Токио без самолет, за да изнесе концерт без да замърсява излишно природата. Въглеродно неутрални са и рокаджиите от U2. Bono, който участва виртуално със зелено видео послание в Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2009, и колегите му заявиха, че ще направят въглероден офсет след края на величественото, но и опустошително, световно турне – 360 Tour.
На въглеродния офсет може да се гледа като на доброволна такса, която всеки мъдър и далновиден съвременен човек може да си позволи, за да помогне на климата и околната среда. БГ РАДИО се гордее, че е първата институция в България, която ще направи въглероден офсет на масово събитие.
Слушайте БГ РАДИО и бъдете въглеродно неутрални - посадете дърво!
БГ РАДИО благодари на Столична Община, район Слатина и летище София, че ни помагат да спазим зеленото си обещание.
За още новини и детайли около събитието – следи www.bgradio.net или пиши на pr@bgradio.net.

За повече информация:
Деница СЛАВОВА
ПР отдел – БГ РАДИО
Тел. 02/952-38-16
Моб. 0887 251 690
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/BG-RADIO-zasazhda-gora-ot-nagradi~12~noemvri~2009/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.