muzikus.bg на facebook
Muzikus.bg homepage
новина

“Blood on the Highway” (Историята на Кен Хенсли)

16.9.2010 | секция: новини

Кен Хенсли не просто е създателят на някои от най-големите хитове на Uriah Heep, легендарен музикант, оставил своята следа в историята на рока, и вдъхновен текстописец – Кен Хенсли е свързан с България по един невероятен начин. Под звуците на неговата „July Morning” вече десетилетия наред хиляди души посрещат изгрева на слънцето в първоюлското утро на морския бряг – една уникална традиция, символизираща порива към свобода, тържеството на любовта и надеждата, че заедно можем да постигнем всичко, дори да уловим магията на изгревите.
Сега Кен Хенсли ни разказва своята история – от славните години на британската рок експлозия, през многохилядните стадиони, на които публиката в един глас пее „Lady In Black”, до тежката цена, платена за славата и богатството и осъзнаването, че истински важните неща са онези, направени от любов, а не заради пари. Какво се случва, когато се сбъднат твърде много мечти? И какво остава след като вятърът на времето отвее прашеца на звездната слава?
Историята започва с лично обръщение на Кен Хенсли към българските читатели и е богато илюстрирана със снимки от неговия личен архив, като в нея е включено и цветно приложение с дискография, проследяваща кариерата му с Uriah Heep и соловите му проекти.
„Кен Хенсли е вече част от България и издаването на тази книга на български език ще ни сближи още повече, защото е поредната възможност да се докоснем до гения и вътрешната светлина на един от най-големите творци в рок музиката.”
Георги Мархолев, музикант и лидер на група Sunrize.

Тази книга е за двама души, които всъщност са едно и също лице – АЗ!
В нея се разказва за „истинското ми аз”, както и за „другото” – човека, в който се превърнах, когато най-голямата ми мечта се сбъдна и станах световноизвестна рок звезда. Става дума за две много различни личности, едната от които, както ще видите, загуби себе си по пътя. Отне ми много време да преоткрия истинското си аз и съм дълбоко благодарен за това, но никога няма да забравя как стигнах дотук, къде сбърках и как успях да се спася. Ето защо съм щастлив, че имам възможността да споделя историята си с вас.

• Повечето хора не стават част от рок група, която е продала над 40 милиона албума… Аз го направих!
• Повечето хора нямат (и не похарчват) толкова пари, че да могат да си позволят да си купят ролс ройсове, мерцедеси, ферарита и беемвета… по едно и също време. Аз го постигнах!
• Повечето хора не прекарват живота си, летейки в първа класа и отсядайки в луксозни хотели по цял свят, и повечето хора нямат фенове (предимно жени), които ги преследват навсякъде, където отидат… Аз го изживях!
• Повечето хора не стават зависими от кокаин. Аз бях! И повечето пристрастени никога не се възстановяват. Аз успях!
• Повечето хора си мислят, че голяма част от гореизброеното би представлявало идеалния живот. Не е!
• Истината е, че мечтаех за всичко това, че и повече, и то се сбъдна – но успехът дойде ръка за ръка с прекаляването, тъй като монетата винаги има две лица, ин и ян, рай и ад.
• Но аз оцелях и това е причината днес да съм тук и да споделя с вас какво би могло да се случи, „когато се сбъднат твърде много мечти”.

Автор Кен Хенсли с Матиас Пенцел
Английска, първо издание
Меки корици, 288 страници с цветно приложение
Превод Атанас Русков
Цена 16 лв.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Blood-on-the-Highway-Istoriyata-na-Ken-Hensli~16~septemvri~2010/
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.