muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Brazen Abbot със световна премиера на инструментални части от рок опера „Дракония”

10.9.2010 | секция: новини

Джо Лин Търнър и Николо Коцев

Джо Лин Търнър и Николо Коцев

За предстоящото през този месец турне на Brazen Abbot Николо Коцев поставя силен акцент върху инструменталното майсторство на групата си. На сцените във Варна, Пловдив и София Brazen Abbot ще изпълнят части от недовършената рок-опера на Николо „Дракония” в инструментален вариант, а самият Николо ще свири на цигулка за първи път на живо. Това ще бъде и специалният поздрав на Николо и групата му към българските фенове, които ще имат възможността първи да станат свидетели на това уникално събитие.
„Досега за концерти в България винаги съм ползвал апаратури, доставени от организаторите, но този път изискванията, поставени от новата ни концертна концепция са изключително високи и по тази причина се наложи да дойда със собствените си инструменти” – споделя музикантът. Любопитен факт е, че специално поръчаният за концертите у нас усилвател на Коцев пристигна в България с ТИР-овете на Manowar, когато групата посети България за фестивала Sonisphere. На среща в хотела след концерта фронтменът на американците Джо Ди Майо на всеослушание обяви, че е фен на рок-операта „Нострадамус” и покани Николо да бъде между десетките музиканти, участващи в документален филм в памет на Рони Джеймс Дио, който той прави съвместно с режисьора Нийл Джонсън. Режисьорът лично интервюира Николо пред камера.
Предстоящите концерти на Brazen Abbot са допринесли за решението на Джо Лин Търнър да почива на нашето Черноморие непосредствено преди турнето. „Това улеснява комуникацията и подготовката ни” – казва Коцев, видимо доволен от това решение. „Както Джо ще си е отпочинал, а и групата е Змей Горянин, ще свирим убийствено! Благодарен съм на областния управител на Пловдив г-н Иван Тотев за оказаното съдействие в Античния театър. Чух от приятели, че и Бойко Борисов е рокаджия. Харесвам безкомпромисния му стил и затова го поканих на някой от концертите ни!” – допълва още Николо. Концертите на Brazen Abbot са както следва:
15 септ. Варна, Летен Театър от 19.30ч., 16 септ. Пловдив, Античен Театър от 19.30ч.,
18 септ. София, Зала Христо Ботев от 19.30 ч.

Билети в ситемата на www.eventim.bg , Техномаркет, Офис 1, Пикадили, Германос и др., както и на място в деня на концерта от 16.00ч.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Brazen-Abbot-sas-svetovna-premiera-na-instrumentalni-chasti-ot-rok-opera-Drakoniya~10~septemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.