muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Британците UNKLE с лайф на SPIRIT of Burgas

8.8.2010 | секция: новини

UNKLE

UNKLE

UNKLE са новото попълнение в лайн-ъпа на основната сцена на 14 август.
Във втората фестивална вечер, когато след полунощ DJ Shadow ще твори звуци, изтръгвайки ги от дигиталните си машини и плейъри, събратята му от UNKLE също ще стъпят на основната сцена на най-мащабния летен морски фестивал на Балканите.
Зад името UNKLE стоят експериментаторите от Лондон – James Lavelle и Tim Goldsworthy, но на SPIRIT of Burgas те ще се появят така, както ходят на всеки фестивал от 2007г. насам – с цяла банда, за да направят единствен по рода си лайф. Зад тандема на сцената ще застанат мулти инструменталистите Joel Cadbury, Pablo Clements и James Griffith, барабаниста Michael Lowry и вокала Gavin Clark. Освен това UNKLE ще пристигнат на SPIRIT of Burgas със сериозно оборудване за видео, светлинни и визуални ефекти. Онова, което ще ни поднесат ще е страхотен микс от жив звук, изобилие от светлина и атрактивни визуализации.
Три са нещата, които правят от UNKLE забележителен проект като цяло. Първото е факта, че от съществуването си от 1994г. до днес никога не са спирали да поемат творчески рискове и да експериментират отвъд общоприетото. UNKLE всъщност стартира като лейбъл и ако проследим развитието на музикалното им мислене, ще открием съществени разлики в звученето им от средата на `90те до днес. Второто е, че те увличат във всичките си студийни проекти множество значими личности от световната музика. Така в дебютния им албум „Psyence Fiction” като продуцент се изявява DJ Shadow, а като гост-музиканти - Thom Yorke от Radiohead, Jason Newstead от Metallica. Mike D от Beasty Boys, Kool G Rap, Badly Drawn Boy и Richard Ashkroft от The Verve. В „Never, Never, Land” от 2003г., в „War Stories” от 2007г. и в “End Title… Stories for Film” от 2008г. откриваме Robert del Naja от Massive Attack.
Третият факт, който превръща UNKLE в забележителна формация са проекти в областта на модата и киното. Те посвещават на ексцентричния Alexander McQueen специален микс, озаглавен McQ. Феновете на култовата вампирска кино сага “The Twilight: Eclipse” може би знаят, че парчето "With You In My Head” от саундтарака на филма е дело на UNKLE feat. The Black Angels. А албума им „War Stories” вдъхновява експозиция от произведения на изкуството, изложени през март 2008г. в лондонската галерия Lazarides.
През май тази година, UNKLE пуснаха и най-новия си албум „Where Did the Night Fall” и е сигурно, че публиката на SPIRIT of Burgas ще има честта да чуе сред първите в света на живо тракове от диска.
Част от феновете на модерната английска музика ще имат удоволствието и да гледат обещаващото шоу на UNKLE благодарение на немска марка бира номер едно в света Beck’s. Брандът, който е основен партньор на Spirit of Burgas, стартира специална промоция с много награди, една от които е билет и за трите фестивални вечери. Феновете ще имат шанс да печелят някоя от всички Beck’s изненади през целия месец юли, а подробностите за начина, по който може да стане това, са на www.becks.bg
Колаборацията на Beck’s с най-мащабния морски фестивал на Балканите е изцяло в духа на марката – да е част от най-горещите музикални събития. А участието на UNKLE, както и на всички останали световни имена, които ще се качат на сцената на Spirit of Burgas, са безкомпромисна гаранция за високи градуси.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Britantsite-UNKLE-s-layf-na-SPIRIT-of-Burgas~08~avgust~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.