muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

DJ ФИЛИПО НАРДИ – човекът, с който Ибица танцува

24.12.2010 | секция: новини

DJ Филипо Нарди

DJ Филипо Нарди

DJ Филипо Нарди известен като The Melody Maker и Uncle Dog е едно от най-колоритните и харизматични лица на eвропейската хаус сцена през последните 20 години, но разноликият му артистичен талант като DJ и продуцент се простира далеч извън клубната сцена. Благодарение на магнетичния чар и яркото си присъствие на телевизионния екран той е добре познат и обичан телевизионен водещ на редица музикални и шоу предавания в Италия. След незабравимите морски партита в Wake up bar в Лозенец тази година, съвсем скоро и в София феновете на качествената хаус музика ще имат възможност да станат част от Superstar DJ партита на Филипо Нарди. Първото от тях ще бъде в клуб Червило на 8 януари 2011. Престоят му в България ще бъде в дните от 8 до 11 януари 2011 г.
Роден и израснал в Лондон, от най-ранна възраст Филипо Нарди попада под влиянието на магнетичния музикален микс уникален за английската столица.
Още в зората на хаус движението в Европа Филипо вече работи рамо до рамо с пионерите на стила като Карл Кокс, Си Джей Макинтош, Пол Оукънфолд, Дани Рамплинг, Пол Андерсън, Дейв Дорел в „храмовете“ на лондонския ъндърграунд: Heaven, The Wag, Cafe de Paris, Enter the Dragon, Subterrania, Westworld, Sunrise, Future както и в MK's и the Sound Factory в Ню Йорк, Pacha в Ибица и Мадрид. Филипо Нарди продуцира записи за Virgin 10, Phonogram и FFRR под името The Universal Funk Industry и Love Inc.
В началото на деветдесетте години Филипо Нарди се мести в Италия, където са неговите благороднически корени на наследник на една от най-известните графски фамилии от Флоренция. Новото начало там се оказва повече от успешно. Заедно с Андрейно (M.A.S. Collective) той основава UOMO Records. Лейбълът промотира италиански изпълнители като им дава свобода за изява на индивидуалния им стил.
Филипо Нарди работи като DJ в Италия и Испания където е ценен заради усета си за качествена хаус музика и познаването на ъндърграунд сцената.
Неговите DJ сетове се излъчват редовно по Radio DeeJay, най-популярната радио станция в Италия.

DJ Филипо Нарди

DJ Филипо Нарди


Записи:
"I Really Love You" - The U.F.I. - Virgin Records - 1988
"Understand This Groove" - The U.F.I. - Virgin Records - 1989
"Love is the Message" - Love Inc. - Phonogram Records - 1989
"RGFS" Remix - Gasoline Records - 2005
"Torch" - The Melody Maker - Revox Records/Great Stuff - 2005
"Killing Moon" - The Melody Maker - Tenax Records - 2006
"City Life" Remix - Revox Records - 2006
"Bring on the Night" - The Melody Maker - Revox Records - 2006
"Losing You " - Uncle Dog - UOMO Records - 2007
"I Don't Care" - Uncle Dog - UOMO Records - 2007

Клубове:
Pacha – Ibiza, Мадрид
Amnesia – Ibiza
Echoes - Misano
Mazoom - Sirmione
Toquville - Milan
Hollywood - Milan
Kursaal - Lignano
Tenax - Florence
Frau Marlin - Torre del Lago
Maffia - Reggio Emilia
Chalet delle Rose - Bologna
Capannina - Biologna
La Crepa - Modena
Fluid - Bergamo
Zanzibar - Marina di Ravenna
Matilda - Marina di Ravenna
Plaza - Tortoreto
Ultraviolet - Teramo
Loft - Roma
Velvet - Napoli
Wish - Riccione
Gwendalina - Brindisi
Marabu - Taormina
Estasi - Sassari
Ambra - Olbia

DJ Филипо Нарди

DJ Филипо Нарди


ТЕЛЕВИЗИОННА КАРИЕРА
Филипо Нарди участва във втория сезон на Big Brother, излъчван от Channel 5 в Италия през есента на 2001. Той става медийна звезда и любимец на публиката благодарение на чара и колоритната си личност. Следват участия като водещ на редица шоу програми и конкурси. Като водещ на предаването Reservoir Dogs излъчвано по Italy 1 Филипо интервюира едни от най-големите звезди от шоу бизнеса като Роби Уилямс, Стинг, Джанет Джексън, Том Круз, Дюран Дюран, Лайнъл Ричи. Три поредни години е водещ на музикалния фестивал Anteprima Festivalbar и на конкурса Miss Muretto през 2003. Успоредно с международната си работа като DJ и продуцент Филипо Нарди е водещ на предаването Loveline по MTV и шоуто “Switch Trip West Coast“ заедно с Камила Разнович заснето в САЩ.

“ИСТОРИЯТА НА UOMO RECORDS” - ITALY
Лейбълът е създаден през 2005 от продуцентите Филипо Нарди (The Melody Maker/Uncle Dog) и Андрейно (M.A.S. Collective/Dumb Daddies) с основната цел да изведе на международната сцена италиански изпълнители и продуценти. UOMO Records има еклектичен и експериментален подход към изпълнителите, с които работи като им дава свобода за изразяване без да им налага да се вписват в специфичен „label sound“ като по този начин привлича по-широка публика.
Всеки запис на UOMO records се създадва с голямо внимание към детайла като се започне от звука и се стигне до графичния дизайн, така че крайният резултат е продукт с изключително качество.
Андрейно и Филипо използват всички съвременни канали за промоция и дистрибуция, My Space, Second Life. Uomo е един от малкото италиански лейбъли които могат да бъдат даунлоудвани от Beatport.
По този начин те ускоряват промотирането и дистрибуцията получавайки незабавна реакция от публиката.

ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА UOMO RECORDS:
Edo "LoZio" B.
Dumb Daddies
Uncle Dog
Andrea Doria
Buck
Dino Lenny
DJRemo
Kriss
Limo
Luca Bacchetti
Margot
Moom
Roger
Ricky montanari
Sandro Russo
Southern Alliance

Профил в My space: www.myspace.com
Профил в Soundclub: soundcloud.com
Facebook профил: www.facebook.com
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/DJ-FILIPO-NARDI-chovekat-s-koyto-Ibitsa-tantsuva~24~dekemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.