muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Джанис Харингтън и Венцислав Благоев в Jazz & Gospel Christmas и гости на Биг Бенд Благоевград

10.12.2009 | секция: новини

Джанис Харингтън и Венцислав Благоев

Джанис Харингтън и Венцислав Благоев

Jazz & Gospel Christmas
НДК, 16 декември 2009, зала 6, 19:00

Джанис Харингтън/САЩ/, вокал и
VB Hot Jazztet в състав:
Венцислав Благоев – тромпет
Емануил Манолов-Бадема – кларинет и саксофон
Невилиян Гемижев – кларинет и саксофон
Павлин Павлов – тромбон
Веселин Веселинов-Еко – контрабас
Димитър Димитров – барабани

Със специални гости:
Антони Дончев – пиано, и
Камерен хор на Класик ФМ Радио
диригент: Теодора Павлович

Jazz & Gospel Christmas – горещи ритми в навечерието на Рождество на 16 декември 2009, зала 6 на НДК от 19:00 часа. Едни от най-популярните коледни песни в джаз, суинг, диксиленд и госпъл аранжименти са включени в програмата на Jazz & Gospel Christmas. Концертът се осъществява с подкрепата на посолството на САЩ в България.

Джанис Харингтън

Джанис Харингтън


Американката Джанис Харингтън е една от водещите джаз и госпъл изпълнителки в Европа. Професионалната й активност е белязана от 9 албума, автор е на няколко мюзикъла. Напоследък усилено работи с деца и млади изпълнители в организираните от нея майсторски класове. В България Джанис Харингтън е позната от гостуванията си през 2007 г., когато също прави серия майсторски класове и концерти по покана на Американското посолство. В началото на тази година изнесе впечатляващ спектакъл в камерна зала “България”, а след това и на Античния театър по време на фестивала “Пловдив чете” през май, когато отново партнира с джазтета на Венци Благоев.

Венцислав Благоев

Венцислав Благоев


Тромпетистът Венцислав Благоев е един от най-популярните родни джазмени. Работи с най-големите имена от българския джаз. Съвсем наскоро, на “Пловдивски джаз вечери”, ценителите имаха удоволствието да чуят на живо изпълненията му с петкратния носител на “Грамми” Ранди Брекър в концерта “Поезия за два тромпета и приятели”.

Джанис Харингтън и Венцислав Благоев ще бъдат специални гости и на Биг Бенд Благоевград с концерт на 15-ти декември. Блус и джаз – това са основните акценти в спектакъла, който започва от 18 часа в театър “Никола Вапцаров” в Благоевград. Те са подготвили коледен подарък за младите музиканти в града. На 14-ти декември заедно с китариста Станислав Кайчев ще разкрият тънкостите на доброто изпълнение в безплатен майсторски клас по джаз и госпъл за всички ученици и студенти от града. Уъркшопът е от 14 часа в новата концертна зала на Югозападния университет, първи корпус.
Кралицата на джаза, блуса и госпъла пристига по специалната покана на Община Благоевград.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Dzhanis-Haringtan-i-Ventsislav-Blagoev-v-JAZZ-GOSPEL-CHRISTMAS-i-gosti-na-Big-Bend-Blagoevgrad~11~dekemvri~2009/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.