muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

“Джаз за смели птици 2” представя

12.11.2010 | секция: новини

Детско матине с джаз на живо за деца и с деца – “Джаз за смели птици”, ще има своето второ издание в събота, 13 ноември от 11 ч. в клуб “Чайната”. Венци Благоев, Виктор Бенев, Васко Хаджигрудев и Иван Цонков в непосредствен контакт ще разкриват тайните и красотата на джаза и ще свирят специално за най-малките. Нещо повече – децата ще участват наравно в свиренето. Подбрани са пиеси, които те познават и обичат – теми от анимационни филми, популярни детски песни и джазкомпозиции. За да изразят по-пълно впечатленията си от музиката, децата ще могат и да рисуват и моделират, докато слушат.
Първото издание на “Джаз за смели птици” през май бе замислено като експеримент, но още тогава малките слушатели проявиха жив интерес, свириха и пяха заедно с музикантите.
Убедени сме, че джазът не е “трудна” музика, достатъчно е само да бъде поднесен на хлапетата разбираемо и с любов – обясняват джазмените и приканват децата да носят музикални инструменти, свирки, дрънкалки, барабанчета, перкусии. – Защото джазът е зарАзен. Като варосването на огради.
Специални благодарности на “Чайната” – единственото място на закрито с джаз без цигарен дим.

Детско джаз матине
13 номеври 2010 г.
, събота
11.00 часа
“Чайната”
ул. “Бенковски” 11
София

Допълнителна информация ще откриете на www.ventzijazz.com.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Dzhaz-za-smeli-ptitsi-2-predstavya~12~noemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.