muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

“Джаз за смели птици” – 2

8.11.2010 | секция: новини

Снимка: Теодор Лихо

Снимка: Теодор Лихо

Джаз на живо за деца и с деца – тази идея, колкото и да изглежда невероятна, се превърна в небе за ято горещи последователи в първото издание на проекта “Джаз за смели птици” в средата на май. Тогава, за първи път у нас, популярните джазмени Венци Благоев (тромпет), Александър Куманов (банджо, китара), Васко Хаджигрудев (бас) и Иван Цонков (ударни) свириха и разкриваха тайните на джаза специално за деца. Замислено като експеримент, събитието се превърна в чуден празник за малки и големи.
“Развълнувани и искрено заинтригувани, децата с лекота възприеха музиката, питаха за всичко, с жив интерес (някои за първи път) докосваха инструментите ни, посвириха и попяха заедно с нас. Натъкнахме се и на самородни таланти, и на завършени професионалисти като едно 10-годишно момиченце, което нарекохме новата Били Холидей!” – спомнят си музикантите.
Родителите на свой ред също откриха нови неща за себе си и за децата си: “Тръгнал кос с дълъг нос...”, темата от “Пинко Розовата пантера” и още куп детски песни, поднесени в джаз аранжимент, грабнаха музикалното въображение на децата. И на всички стана ясно, че джазът е заразен...
Джазът е зарАзен. Като варосването на огради :) – е посланието към деца и родители на второто издание на проекта “Джаз за смели птици”. В ролята на Том Сойер отново е Венци Благоев, съвети ще дават и други лични джазмени, а активни участници в правенето на музика отново ще бъдат самите деца. Затова не забравяйте музикалните си инструменти. Ако не свирите, разпейте се – гласът също е инструмент :) Поощрително, даже задължително е носенето на всякакви свирки, дрънкалки, перкусии, барабанчета. Така де – всички в джаза :)
Специални благодарности на “Чайната” – единственото място на закрито с джаз без цигарен дим.

13 номеври 2010 г., събота, 11.00 часа
“Чайната”, ул. “Бенковски” 11, София
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Dzhaz-za-smeli-ptitsi-2~08~noemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.