muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Фадо кралицата Мариза на концерт през март с нов албум

15.12.2010 | секция: новини

Мариза

Мариза

След девет години супер успешна кариера, повече от 30 платинени записа, множество награди и концерти в най-престижните концертни зали на пет континента, Мариза се завръща към корените на фадото с най-новия си албум „Fado Tradicional”.
Фадо кралицата ще представи последния си проект на концерта си в София на 31 март в зала 1 на НДК - част от голямото й световно турне, което стартира през март в подкрепа на новия албум.
„Наследникът“ на мулти-платинения албум “Terra” е записан в Лисабон и за него Мариза казва, че е като прераждане и нов поглед към традиционното фадо. В него фадищата разказва по много по-зрял начин за нещата, които преживява и които я характеризират като жена и артист. Албумът е като потапяне в най-автентичните традиции на фадото, но в същото време обръща внимание и на новото поколение. Мариза и нейният музикален продуцент Диого Клементе работят с много млади композитори и смело смесват и експериментират с традициите и новото.
Мариза е истинска звезда – когато тя пее, музиката й е с толкова покоряваща и неустоима сила, че остава завинаги в сърцата на зрителите. Нейното фадо бързо преминава границите и влиза направо в душата. На сцената Мариза има характерното за този музикален стил излъчване и елегантно поведение, което буквално омагьосва публиката и тя остава в плен на прекрасната певица и жена. Топлият и задушевен глас на превърналата се в сензация в световната музика изпълнителка, преливащ от емоция, както и прекрасните текстове, които разказват за историята на един народ, превръщат албума в блестящ синтез между музиката и страстта на португалската дива.
Премиерата на албума се състоя на Колизеума в Порто и Лисабон на 25 и 29 ноември, а шоуто и сценарият бяха подготвени от известния дизайнер Франк Гери. Новият албум на Мариза ”Fado Tradicional” ще бъде на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/ EMI, премиера: 7 март 2011. За онлайн поръчки: www.animatomusic.com.
Билети за концерта у нас се продават в системата на www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, мрежите на Германос, магазини Пикадили, Ориндж, както и на касата на НДК.


Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Fado-kralitsata-Mariza-na-kontsert-prez-mart-s-nov-album~14~dekemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.