muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Fun(k) в петък вечер с група Funkallero

23.4.2011 | секция: новини

Васил Спасов

Васил Спасов

На 29 април, петък от 21 ч. пианистът и композитор Васил Спасов събира група за фънк сватби и погребения. Група Funkallero се състои от добре известни и обичани (а и обични) музиканти. В съзвучие с пианато на Васил Спасов ще звучат алт саксофонът на Димитър Льолев, китарата на Мирослав Иванов, басът на Радослав Славчев и пулсиращото сърце на бандата – барабаните на Росен Ватев.
Васко, един от любимите ни пианисти, който преди да усвои тайните на пианото в Berklee College of Music, овладява изкуството да свири на тромбон, е човекът, благодарение на когото родната ни джаз сцена позна и тепърва ще се радва на чудото, наречено Милица Гладнишка. Освен че се справя страхотно с пианото, Васко пише музика и прави аранжименти за завиждане. Негови са и парчетата на групата, като има и няколко изненадки, спретнати от Миро и Митко Льолев.

Мирослав Иванов

Мирослав Иванов


Миро, китарист и композитор, главният виновник за създаването на група Safo, която определено липсва на музикалната ни сцена в момента, се подвизава от известно време в странство, но напоследък отново може да бъде чут из софийските клубове. Името на Радо Славчев, освен със Safo, свързваме и с бандата Ahead, а в последно време – преди всичко с алтернативното jazz трио High Time, чийто изяви следим с интерес.Саксофонистът Митко Льолев е доказателството, че Смолян може да се гордее не само със страхотно географски дадености, но и с музикални такива. А барабанистът Росен Ватев, трето поколение музикант, с лекота показва, че музиката наистина е в кръвта му.
Формацията ще представи авторски композиции и мелодии със здраво фънк и R&B звучене. Облеклото – удобно и неформално. Присъствието - задължително!

Кога: 29 април, петък, 21 часа

Къде: Swingin` Hall
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Funk-v-petak-vecher-s-grupa-Funkallero~20~april~2011/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.