muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Хип-хоп величието Grandmaster Flash ще пуска в заключителната нощ на SPIRIT of Burgas 2010

10.8.2010 | секция: новини

Grandmaster Flash

Grandmaster Flash

Гигът, с който триумфално ще завърши SPIRIT of Burgas 2010 ще е на онзи, когото наричат един от създателите на хип-хопа. Grandmaster Flash ще се появи на основната сцена на фестивала след полунощ на 15 август, веднага след DVJ сета на Gorillaz Sound System (GSS). Ко-хедлайнер на аудио-визуалния проект GSS e Serj Tankian от System of A Down, който ще излезе на сцената преди тях.
Чернокожият Joseph Saddler е първият, дръзнал да докосне виниловата плоча с пръсти и да я манипулира така, че да създаде ново поколение звуци. Той е изобретателя на теориите Quick Mix и Clock Mix, които сами по себе си представляват различни вариации на скреч техники, експериментирани и въведени за първи път в практиката на хип-хоп диджействането от него. Той е и първият, досетил се да включи MC присъствие по време на диджейски сет. Всичко това се случва през `70те. Тогава момчето от Южен Бронкс сформира и първата си банда Grandmaster Flash and the Furious Five. Сингълът им „The Message” се превръща в платинен, с което бързо растящата репутация на групата се утвърждава още повече. И ако в онази епоха не е било прието диджеите да композират тракове, то той нарушава и това ограничение.
Като цяло фундаментът, върху който стъпват диджеите днес, независимо от стила музика, към който са се ориентирали, е изграден от Grandmaster Flash. Затова и напълно заслужено той е носител на VH1 Hip Hop Honors; The Icon Award от BET в знак на почит за приноса му на диджей към хип-хоп културата; наградата за цялостно творчество от RIAA; наградата Vanguard на Бил Гейтс. Музеят за американска история Смитсониян също му оказва чест като включва портрета му в експозиция, посветена на черната култура и история през 2008г.
В центъра на събитията ще бъде и най-продаваната немска бира в света и в България - Beck’s, основен партньор на Spirit of Bourgas 2010. Марката ще утоли жаждата на феновете не само с първокласно качество бира, но и с безкомпромисен микс от награди още два месеца преди старта на фестивала. Какви ще бъдат изненадите, Beck’s ще разкрие съвсем скоро. Очаквайте свежи новини в средата на юни.
По всичко личи, че в компанията на Beck’s Grandmaster Flash е най-добрият завършек, който един голям фестивал може да си пожелае!
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Hiphop-velichieto-Grandmaster-Flash-shte-puska-v-zaklyuchitelnata-nosht-na-SPIRIT-of-Burgas-2010~10~avgust~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.