muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Излезе дебютният албум на Акустично трио 3000

19.1.2010 | секция: новини

Акустично трио 3000

Акустично трио 3000

На българския музикален пазар, чрез Рива Саунд Рекърдс, вече може да се намери „Йо Хо” – дебютът на Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев, обединени в китарната формация Акустично трио 3000. Следвайки успешната формула, отдавна изпитана по света в различни варианти - най-популярният от които е Ал Ди Меола, Джон Маклафлин и Пако де Лусия – първото подобно трио в България събира едни от най-виртуозните ни и именити китаристи.
Иван Лечев е от ФСБ – единствената наша група, наградена с Грами (през 1990 г. за аранжимент на диска на Хосе Фелисиано „I’m Never Gonna Change”). Учи цигулка от 12-годишен в класа на баща си проф. Боян Лечев. Натрупва класически репертоар от цигулкови произведения, изнася десетки солови концерти. След присъединяването си към ФСБ създава заедно с тях 9 студийни албума и близо 20 години концертира активно. Китарата и цигулката на Лечев стават емблематични за групата. В последните години не спира да се занимава с композиране, студийни записи и нови проекти с колеги музиканти. Именно неговата цигулка отличава и българското китарно трио от подобни проекти.
Цветан Недялков е китарист на една от най-популярните и обичани български формации след 1989 г. – Ку-ку Бенд. Той е един от музикантите, които дават облик на групата и правят разпознаваем звука й. С Ку-ку Бенд има 19 албума и 13 национални турнета с над 500 концерта. Преподава китара в Националната Музикална Академия Панчо Владигеров.
Веселин Койчев е ръководител на легендарната джаз формация “Бели, зелени и червени”. Пише джаз, поп, симфонична и театрална музика, обработки на фолклорна музика. Свирил е с най-големите имена на българския джаз, както и с емблематични световни джаз-музиканти. Има издадени 9 албума и 1000 концерта на всички форуми на джаза у нас, както и в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Италия, Англия. Преподава китара в Пловдивския университет Паисий Хилендарски и в Академията за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство.
„Йо Хо” е изцяло с авторска музика, композирана от Цветан Недялков и Веселин Койчев - смесица от фламенко, джаз и фюжън, и вече беше представен наживо в залата на Сцена Академия през декември, както и с новаторски концерт “на витрина” в магазин за вино в началото на годината.

Траклист:
1. Accoustic Song
2. Banishora Forever
3. Beethoven
4. Bossa Nova
5. Podzim Sam Male
6. Gang
7. Goodbye Pork Pie Hat
8. Bugs
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Izleze-debyutniyat-album-na-Akustichno-trio-3000~19~яnuari~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.