muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Jazz Fabric Live: Dixielanders

28.4.2011 | секция: новини

VB Hot Jazztet в състав:
Александър Куманов – банджо, китара, вокал
Благой Гешев – цугтромбон
Александър Леков – контрабас
Венци Благоев – тромпет, перкусии
Бар Фабрик, Пловдив, ул. Отец Паисий 31
3 май 2011 г, 22 часа

Искало ли ви се е да се пренесете почти век назад? Да подишате във времето, когато мъжете носят светли шапки, бели ризи, шарени елечета и задължителните тиранти, а жените отхвърлят строгите дрехи и с удоволствие обличат рокли, показващи красотата на ханша и деколтето... Времето на диксиленда и суинга – с лудешките танци, загадъчните червени устни и белите ръкавици, предизвикателно държащи секси цигаре...
Епохата на ранния джаз възкръсва в поредния жив джаз-вторник в бар Фабрик. Облечете се за суинг, за да сте в такт с емоцията на неустоимия тромпет на Луис Армстронг в “When the saints go marching in”. VB Hot Jazztet ще ви разгорещят с едни от най-виталните и щастливи пиеси в историята на джаза. Няма как да останете безучастни към енергията и усмивката на тази музика, затова приятелски ви предупреждаваме да подберете и най-удобните за танци обувки.
Както и в предния Jazz Fabric Live, във VB Hot Jazztet отново доминира силното пловдивско присъствие:
Александър Куманов е кореняк пловдивчанин, забележителен банджист и китарист, вероятно най-суингиращият вокал по нашите ширини. Започва с биг бенд “Родина” на Стефан Пехливанов. Като студент заедно с Венци Благоев свири в Рагтайм бенда на СУ, с който са неизменни участници в младежките джаз срещи в Пловдив. По-късно работят заедно в диксиленд в Германия. Куманов няколко години се изявява със собствена дикси формация в Корея, този път с Благой Гешев. Макар кариерата му като класически музикант в Пловдивската опера да го държи малко встрани от джазовата сцена, Благой е един от най - завладяващите ни интерпретатори на традиционния диксиленд и суинг. Завършва джаз отдела на Държавната музикална академия през 1993 г. и оттогава живее и работи в Пловдив. В периода 2003 – 2005 г. е тромбонист на "Trixie Dixie", с които участва на няколко джаз фестивала у нас. От 2006 г. е постоянен член на квартет" Интро" и на Биг Бенд Пловдив. В местния биг бенд свири и Александър Леков, добре познат на всички джаз сцени в Града на тепетата. Лидерът на VB Hot Jazztet Венци Благоев също няма нужда от представяне. Достатъчно е да кажем, че джазът е неговото аз.
Казват, че музиката е взаимност. Отвърнете й с покана за танц :)

Вход: 5 лв
Дрескод: Dixie
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Jazz-Fabric-Live-Dixielanders~28~april~2011/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.