muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

KOALA с три концерта в София и Пловдив

22.10.2009 | секция: новини

KOALA

KOALA

Стилът на белгийците Koala е изключително разнообразен. Групата смело преплита рок с трип хоп и електроника, произтичащо от широката гама влияния, оформили вкуса на музикантите покрай Ian Brown, Massive Attack, Unkle, David Lynch, Depeche Mode, Gorillaz, David Bowie, Bjork, Portishead, Underworld, The Cure...
Преди да сформира еднолично Koala през 2002 г, Dychmans е работил с музиканти като Stijn, Joost Zweegers (Novastar), Kris Vermeir (Raf Coppens), Gregory frateur (DAAN, dez mona), Joy Adegoke, Lamont Stigler (dj Grazzhoppas Bigband). По-късно към Carlos Dyckmans се присъединява Mc Islasoul, а след това и Sarah Amalia.
Първият албум на Koala – "Gravity", издаден през 2006 г. е записан в състав Joris de Caesstecker – бас, Wim Geeraerts – барабани, Luca Ammendola – клавишни и DJ Soi. Звученето на Koala е крайно еклектично. Съчетавайки соул, хип-хоп, уърлд, джаз, трип хоп, електроника, рок и т.н., групата сама продуцира записите си почти изцяло. Асистират им графичният дизайнер Jelle Jespers и модният фотограф Roger Dyckmans.

4-ти ноември, сряда - Koala, Bastardolomey, Senser - Клуб Blue Box, София
Решението на организаторите Koala да подгряват британската група Senser в София е изцяло провокирано от напоследък застоялото представяне на свежа авторска музика и нейното търсене. Стилът е изключително разнообразен и кореспондира с представата за алтернатив от съвременен тип. Белгийците ще открият хедлайнерското шоу на британците в клуб Blue Box, където ще загатнат за себе си с кратък половинчасов сет.
През следващите два дни Koala ще включат още две изяви на живо в България, където младата алтернативна банда ще може да се развихри без ограничения в столицата и в Пловдив.

5-ти ноември, четвъртък - Koala, Babyface Clan - Клуб Backstage, София
Съвместният концерт на Koala, които дебютират на софийска сцена и възобновената в оригиналния си състав емблематичната Бг-банда Babyface Clan ще се осъществи по инициатива на Строежа, с любезното домакинство на клуб Backstage и основният фактор в подкрепа на алтернативната музика в случая – Bushmills. Ограничения в продължителността на изпълненията им няма и така двете банди ще имат възможност да представят пълни свои сетове. Събитието ще бъде предизвикателство за феновете на нестандартната музика. Посещаемостта в Backstage ще бъде ограничена до 250 души, а предварителната продажбата на билети ще се извършва в мрежата на Ticketsream.bg и онлайн в сайта на компанията на цена от 10 лв. - клуб Строежа, веригите от магазини Офис 1, На Тъмно М-тел, М Свят, Ориндж център.

6-ти ноември, петък - Koala - Клуб Петното, Пловдив
Билети за този концерт в Пловдив ще се разпространяват единствено на място в клуб Петното същата вечер, преди самостоятелния концерт на Koala, където групата ще представи на местната сцена изцяло своето виждане за живото смесване на стилове като трип хоп, електроника и алтернативен рок.

4-ти ноември, сряда - Koala, Bastardolomey, Senser - Клуб Blue Box, София
5-ти ноември, четвъртък - Koala, Babyface Clan - Клуб Backstage, София
6-ти ноември, петък - Koala - Клуб Петното, Пловдив
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/KOALA-s-tri-kontserta-v-Sofiya-i-Plovdiv~22~oktomvri~2009/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.