muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Кубинската писателка Уенди Гера за И АЗ МОГА

16.8.2010 | секция: новини

Уенди Гера

Уенди Гера

Кубинската писателка Уенди Гера – автор на няколко книги и лектор по кубинска литература в университети и институции в Мексико, Аржентина и САЩ – стана лице и посланик на добра воля на И АЗ МОГА / I Can Too (ICT). Силно повлияна от тежкото си детство, талантливата писателка с радост прегърна идеята за подкрепа на децата с увреждания. Посланието, което Уенди посвещава на I Can Too (ICT) и децата с увреждания е:
"Защото в тялото на едно дете няма прегради".
"Не знам кога ми хрумна да напусна детството. Платих скъпо заради това, че пораснах сама, докато всички си тръгваха от острова. Изоставяха ме малко по малко; днес не ми е възможно да се държа като всяка друга нормална жена: аз съм извън света. Уменията, на които бях научена, не ми вършат работа; живея уединена в Дневника, само сред неговите страници ми е уютно и удобно. Само там винаги съм се чувствала голяма. Преструвах се, че съм дете, но това не беше истина: бях прекалено възрастна за Дневника и прекалено малка за истинския живот.
Продължавам да съм жива, продължавам да съм сняг върху сняг."
– споделя писателката.
Уенди посети наскоро България, за да предстви първият си роман "Всички си тръгват". Все още неиздаден в Куба, той печели Награда Bruguera за роман през 2006. Текстът съдържа спонтанността, характерна за поезията и изпълнителските изкуства, но е представен под формата на личен дневник, в който тя говори открито за Куба отвътре.
Като социално ангажирана личност, талантливата писателка разпространява идеята за популяризиране и подпомагане на децата в нужда и сред популярните личности в Куба.
Търсете книгите й в добрите книжарници и в кафенетата на Онда.

Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Kubinskata-pisatelka-Uendi-Gera-za-I-AZ-MOGA~07~avgust~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.