muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

LIVE ZARA JAZZ 14 PRESENTS: That’s the friends are for

12.8.2010 | секция: новини

Шибил Бенев – китара,
Веселин Веселинов-Еко – бас,
Митко Димитров – барабани,
Венци Благоев – тромпет

Неделя, 15 август 2010 г., 20.00 часа
Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора
Майсторски клас от 18.00 часа

В трудното за българската духовност лято четиринайстото издание на Лайв Зара Джаз се случва благодарение на най-верните приятели на джаз идеята в града на липите. Шибил Бенев, Веселин Веселинов-Еко и Митко Димитров не гостуват за първи път, но без съмнение си заслужава да се чуят отново. Най-малкото защото Шибил е сред най-добрите ни китаристи и с основание го сравняват със световнопризнати майстори на струните като Джо Пас и Джон Скофийлд, а Митко и Еко са емблематични имена в българския джаз. Шибил, Митко и Венци бяха част от формацията, с която петкратният носител на “Грами” за джаз Ранди Брекър свири в България миналата година. Еко спечели симпатиите на старозагорската публика и на концерта на “Зона Ц” в предишното издание на Лайв Зара Джаз.
Но освен нас във формацията има и още един участник. Той е срещу нас. Подкрепяща, очарована и вярна – публиката на концертите ни заслужава най-добрата музика и ние сме тук, за да я изсвирим. Всичко друго остава на заден план, обобщи Венци Благоев.
Традиционният майсторски клас по джаз импровизации е от 18.00 часа.
Концертът се организира от Сдружение “Зара Арт”, с помощта на хотел “Форум” – Стара Загора, и с медийното партньорство на списание “Музикус”, телевизия “Стара Загора”, радио “Стара Загора” и “Дарик” радио.
Специални благодарности на Регионална библиотека “Захарий Княжески” – постоянен домакин на Лайв Зара Джаз.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/LIVE-ZARA-JAZZ-14-PRESENTS-Thats-the-friends-are-for~12~avgust~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.