muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Лайв Зара Джаз представя: Джазът е провиждането на душата

14.2.2011 | секция: новини

Един по-различен и нетрадиционен гост ще има 18-тото издание на Лайв Зара Джаз. Проф. Владимир Радулов – доктор на педагогическите науки, водещ специалист в обучението и рехабилитацията на зрително затруднени деца и възрастни, преподавател по История на джаза в Музикалната академия. Самият той полусляп в света на предметите и цветовете, но с ясен поглед и дълбоко усещане в света на музиката. Джазът е негова юношеска любов – силна и запомняща се завинаги. Очарован и изкушен от Луис Армстронг, Ела Фицджералд, Бени Гудман, започва да свири на акордеон, а по-късно на пиано. Като студент Владимир Радулов с лекота се налага като водещ музикант в университетския джаз квинтет, а по-късно става и негов ръководител. Създава и първия студентски джаз клуб към СУ “Климент Охридски”, изнася беседи за джаза, кани водещи музиканти. Тази дейност е в основата на бъдещите му изяви като радиоводещ. Той е и един от основателите на “Рагтайм бенда”, формация, която е начало на джаз кариерата на не един и двама водещи български джазмени.
Джазът е райска алея за душата, джазът е провиждане. Така проф. Радулов описва страстта си и вече 25 години я споделя със слушателите всеки вторник вечер, когато застава пред микрофона на предаването “Джаз студио” на програма “Хоризонт”. Рядката възможност за среща на живо с Владимир Радулов ще има старозагорската публика. В концерта ще му партнират Венци Благоев (тромпет) и младите зарААртисти.

Лайв Зара Джаз 18
Владимир Радулов - пиано
Венци Благоев – тромпет
зарААртисти

16 февруари 2011, сряда
16.00 ч. – майсторски клас
18.30 ч. – концерт
Регионална библиотека “Захарий Княжески”

Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Layv-Zara-Dzhaz-predstavya-Dzhazat-e-provizhdaneto-na-dushata~14~fevruari~2011/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.