muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Машина Времени с юбилеен концерт в България

3.12.2009 | секция: новини

Машина Времени

Машина Времени

Легендарната руска рок група Машина Времени ще гостува у нас на 10 март в Зала 1 на НДК, по покана на компания “Degris”. Софийският концерт е част от мащабното юбилейно турне в Русия и зад граница, с което музикантите честват 40 години на сцена.
Първоначалната идея е за 40 концерта само в най-големите градове на Русия, но след разпространяване на новината, Машина Времени получават покани за участия от целия свят. Първият “руски” етап на турнето вече е към края си, с очаквана кулминация в Москва на 11 декември, където ще бъде представен за пръв път и новия албум на групата “Машины не парковать”. Втората обиколка започва в началото на 2010 г.
Машина Времени е сформирана от Андрей Макаревич и Александър Кутиков в края на 60-те, по времето на комунистическия режим в бившата СССР. Популярността й е толкова огромна, че тогавашното правителство трудно успява да наложи цензура над творчеството на групата.
До средата на 70-те съставът успява да изгради свой уникален стил - от поетични песни, вдъхновени от руските бардове, през лиричен и носталгичен фолклор, до блус и рокенрол парчета. Машина Времени печели слава с препълнените зали на всеки свой ъндърграунд концерт, а музиката им се разпространява апокрифно на касети чрез т.нар. “магнитиздат” записи.
От средата на 80-те “машинистите” стават една от първите руски рок групи с официални записи, турнета, участия в кинопродукции и саундтраци.
Почти всеки от официално издадените албуми на групата е получил златен статус. Според изследване на вестник “Комсомольская правда” Машина Времени се нареждат в десетката на най-популярните групи в Русия.

Билети за концерта у нас могат да бъдат закупени на касите на НДК, от сайта на eventim.bg, в мрежата на Globul, магазини Техномаркет, Office 1 Superstore и супермаркети Пикадили.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Maina-Vremeni-s-bileen-konert-v-Balgari~03~dekemvri~2009/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.