muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Майк Портной напусна Dream Theater

16.9.2010 | секция: новини

Майк Портной

Майк Портной

Барабанистът Майк Портной вече не е член на американската прогресив метъл група Dream Theater. С бандата, която основава през 1985 заедно с Джон Маюнг и Джон Петручи, е издал десет дългосвирещи албума. Последният от тях „Black Clounds And Silver Linings” излезе през юни миналата година.
Причините за напускането си Портной описва в открито писмо, което е публикувал в интернет и разпратил на музикалните медии по света. „Ще напиша нещо, което си мислех, че никога няма да ми се наложи да пиша. След 25 години съвместна работа, реших да напусна Dream Theater, групата, която основах, ръководих и обичах повече от четвърт век. За много хора това ще бъде истински шок. Аз обаче взимах това решение повече от година, така че от моя страна това съвсем не е прибързана крачка”, споделя музикантът.
По-нататък в писмото Портной отбелязва, че обича групата и й желае и занапред много успехи. Нарича я свое семейство. Все пак и названието Dream Theater измисля именно неговият баща. Като причина изтъква умората си от безкрайния водовъртеж от записи и концерти.
„Извинявам се на всички истински фенове на Dream Theater. Ще направя всичко, за да ги вдъхновя с това, което ще реша да правя в музиката занапред”, заключава Майк.
Нека припомним, че Портной посвети няколко месеца на турнето си с Transatlantic и работеше с Avenged Sevenfold, чиито барабанист Джеймс Съливан почина миналата година. С тях той записа и новия им албум „Nightmare”, който излезе през юни. Сътрудничеството му с групата, според неговите думи, не е причина за раздялата с Dream Theater.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Mayk-Portnoy-napusna-Dream-Theater~16~septemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.