muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Михаил Йосифов – април 2011

2.4.2011 | секция: новини

Милица Гладнишка

Милица Гладнишка

Какво: Дивото зове с Милица Гладнишка & Михаил Йосифов секстет
Перфектна вокална техника и артистични заложби за завиждане – една от най-добрите български джаз вокалистки Милица Гладнишка ще ни попее в компанията на секстета на Мишо Йосифов, с който явно добре им се получават нещата, защото концертът в Studio 5 е поредната им (и със сигурност не последна) съвместна изява от миналата есен насам.
Тя е жизнерадостна, лъчезарна и пълна с добра енергия. И пее джаз като за световно. Сцената винаги става по-усмихната, когато на нея се качи Милица Гладнишка. Тази сряда вечер ще се усмихваме много благодарение на музикалния синоним на радостта от живота, която ще направи света по-хубав с помощта на класически джаз стандарти (+ няколко музикални закачки, които няма да издаваме), аранжирани специално за нея от Васко Спасов и Мишо Йосифов.
Кога: 06 април, сряда, 22 часа
Къде: клуб Studio 5, НДК, вход А3

Михаил Йосифов

Михаил Йосифов


Какво: Михаил Йосифов секстет
Те правят красиви музикални безобразия на сцената, защото:
- им отиват много
- обичат да импровизират
- не са се научили нищо друго да вършат като хората
Този четвъртък Мишо и компания отново ще ни радват - с авторски неща на Мишо, с джаз стандарти, с... каквото си искат и каквото им хрумне на момента. Началото е в 22 часа, а краят – никой не може да каже предварително.
Михаил Йосифов секстет е джаз формация, създадена в края на 2009 година от тромпетиста и композитор Мишо Йосифов – един от най-добрите съвременни български музиканти. Със своя секстет Мишо създава музика в компанията на още петима брилянтни музиканти, които оформят днешния образ на джаза в България - Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (ударни инструменти).
Кога: 7-и април, четвъртък, 22 часа
Къде: Swinging Hall

Sentimental Swingers

Sentimental Swingers


Какво: Sofia Swing City: Михаил Йосифов секстет, Sentimental Swingers & The Smugglers Collective
Перли, токчета, дантели и жартиери, палави къдрици и още по-палави танци – на 30-ти април Sofia Live Club за втори път ще ни върне няколко десетилетия назад, когато суингът бил не само музика, а начин на живот. Тази вечер своята радост от живота чрез един страхотен спектакъл с вас ще споделят неустоимите чаровници от Sentimental Swingers Вера, Деси и Рони, не по-малко трудните за устояване музиканти от секстета на Мишо Йосифов и готините DJ от The Smugglers Collective, главните виновници за възраждането на суинга в България от няколко години насам.
Песни от репертоара на любимките на военна Америка Andrews Sisters, авторски неща на Деси, Рони и Мишо, както и парчета на големия композитор Йосиф Цанков в нови, направени специално за сантименталните изкусителки аранжименти от Мишо.
The Smugglers Collective ще предложат най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Rhythm&Blues музиката от 30-те години до днес - класики на Elvis Presley, Johnny Cash, Wanda Jackson, Fats Domino, Ray Charles, Duke Ellington, Count Basie, Benny Goodman, Nat King Cole, Louis Prima, както и неща на имена от съвременната суинг и рокенрол сцена като Royal Crown Revue, Big Bad Voodoo Daddy, Ray Collins Hot Club, Brian Setzer Orchestra и Cherry Poppin’ Daddies.
Кога: 30 април, 22 часа
Къде: Sofia Live Club
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Mihail-Yosifov-april-2011~02~april~2011/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.