muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Николо Коцев и групата му Brazen Abbot забива у нас през септември

3.9.2010 | секция: новини

Brazen Abbot

Brazen Abbot

Световноизвестните музиканти от Brazen Abbot са в трескава подготовка за предстоящите им три концерта в България този месец. Групата на най-успелия в световен мащаб български рок-музикант Николо Коцев в състав Николо (китари, цигулка, вокал), Джо Лин Търнър (вокал), Нелко Коларов (Хамънд орган, пиано, синтезатори), Уейн Банкс (бас, вокал) и Дейв Найт (ударни) идва отново на турне у нас. Концертите ще бъдат във Варна (15 септември„Летен театър”), Пловдив (16 септември„Античен театър”) и в София (18 септемвризала „Христо Ботев”), а организатор е Nitrax Productions.
Първото турне на Brazen Abbot в България през 2003г. остана незабравимо за хилядите фенове на групата. Тогава под проливния дъжд, който започна с първите акорди на „Stormbringer” и завърши с последното парче от концерта, на сцената на летния театър в Пловдив групата изпълни легендарни хитове като „Can’t Let You Go”, „I Surrender” и много други. Концертът в града под тепетата има и особено емоционална стойност за Николо, който е роден в Пазарджик, а музикалното си образование завършва в АМТИ (тогава все още ВМПИ), който е само на метри от Античния театър, където ще бъде концертът на групата тази година. Музикантите от бандата са абсолютно категорични, че дори този път отново да вали и да има отново поредица от токови удари те ще изкарат концерта докрай – така, както са го направили преди 7 години. В „борбата” с природните стихии те разчитат и на областния управител на Пловдив г-н Иван Тотев, под чийто патронаж ще премине събитието.
Николо, който в момента е в България, за да проследи отблизо как върви подготовката за събитието, реши да разкрие една от изненадите, на които ще станат свидетели хилядите фенове на групата. За тях той реши да сподели, че за първи път в 15-годишната история на Brazen Abbot по време на концертите той ще свири на живо на цигулка. Николо е цигулар от крехката 5-годишна възраст и досега е ползвал „кралицата на инструментите” във всичките си студийни албуми, но никога не е демонстрирал виртуозните си умения пред фенове. По думите на музиканта „цигулката е инструмент, който изисква много труд и не прощава на неподготвения изпълнител. Трудно ми е било да я поддържам във форма през годините, затова и не съм я ползвал на концерти досега. Този път обаче ще я включа в програмата – идеята ми за предстоящите концерти е да наблегнем доста силно на инструменталното майсторство”. И допълва – „Освен това реших на турнето в България да ползвам много ексклузивен материал – части от още недовършената ми нова рок-опера „Дракония”. Ще изпълним музиката в инструментален вариант, който изисква изключително високо изпълнителско ниво. Това е световна премиера на оригинален материал, който ще бъде чут за пръв път от българските ни фенове.”
По предварителна информация освен ексклузивния нов материал на групата в програмата на концертите влизат още песните: „Beggars Lane”; „My Resurrection”; „Death Alley Driver”; „Bad Religion”; „Twist Of Fate”; „Highway Star”; „Live & Learn”; „The Road To Hell”; „Stormbringer”; „Mr. Earthman”; „Can’t Let You Go”; „Guilty As Sin”; ‘I Surrender”; „One Life To Live”; „Spotlight Kid”.
Билети за събитията се продават в системата на Ивентим www.eventim.bg, билетен център НДК и на място в деня на събитието от 16.00 часа.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Nikolo-Kotsev-i-grupata-mu-Brazen-Abbot-zabiva-u-nas-prez-septemvri~03~septemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.