muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

„Nouvelle Vague” води Марева – Мис Франция, да пее с тях

16.3.2011 | секция: новини

Марева Галанте

Марева Галанте

Марева Галанте е една от късметлийките да участват във френския музикален проект „Nouvelle Vague” („Нувел Ваг”), който ще бъде представен у нас от проуцентска компания „БГ Саунд Стейдж” на 2 април в зала 3 на НДК. Тя пее заедно с Лизет Алие в турнето на групата, която е известна с това, че сменя вокалистките си и дава нов живот на хубавите стари песни с Боса нова аранжимент.

Марева Галанте

Марева Галанте


Марева Галанте е родена във Френска Полинезия. Вероятно точно френско – полинезийската й красота и магнетично й въздействие помагат да изживее мечтата си. През 1998 г. тя печели титлата "Miss World of Islands", а след това и титлата "Miss Tahiti”, която й позволява да се яви на конкурса за красота Мис Франция, който отново печели.
Благодарение на зашеметяващия си външен вид Марева бързо си осигурява успешна кариера в модните среди. Но докато много млади жени биха се задоволили с това, Марева винаги е знаела, че моделството ще бъде само трамплин за нея. „На някои момичета наистина им харесва да бъдат модели, но аз се чувствах самотна през цялото време” – споделя Марева. Тя се отдава на музиката. „В музиката има много повече усещане за общата цел, за споделеното творчество, особено сега, когато пея с чужда група. Всъщност, цялото това преживяване е за споделяне. Никога не съм си представяла или планирала да бъда там, където съм ”, добавя Марева.
Освен кариерата си на модел, Марева има в CV-то си няколко филмови роли и опита на водеща на шоу програма за музикални клипове във френската телевизия. „Мисля, че когато си млад и започнеш да се занимаваш с нещо като моделството, израстваш по много по-различен начин, виждаш как работи света”, казва Марева. За титлата „Мис Франция” тя твърди, че дава огромни възможности, но иска пълно посвещаване - цяла година, без почивка. Въпреки всичко тя твърди, че винаги е била много благодарна за всички възможности, които съдбата й е предоставила. Неин съпруг е световно известният френски дизайнер Жан-Шарл Дьо Кастелбажак, който й помага при писането на голяма част от текстовете.
Марева разширява своята работа, като започва да се занимава с музика и пеене и през 2006 г. издава първия си албум Ukuyéyé, под шапката на Warner Music. Стилът на албума напомня на жанра "Yé-yé", изпълняван от музиканти като Джони Холидей и Франс Гал. Албумът е приет много добре от критика и публика и е издаден и в Канада, и Япония. През 2008 г. издава втория си албум „Happy Fiu”, заедно с английската банда Little Barrie. През 2010 се присъединява към „Nouvelle Vague”.
„Животът ми винаги е бил свързан с откриването на нови проекти, които идват при мен и аз просто им давам шанс”, „Именно това се случи с моите два албума и работата ми с „Nouvelle Vague”. Марева е щастлива със своята солова кариера и различни колаборации, но един ден когато й се обаждат основателите на „Nouvelle Vague” Марк Колин и Оливие Либо и казват „Хей, искаш ли да се присъединиш към нас”, няма начин да откаже. Самата тя през смях признава: „От това да бъда Мис Франция до това да съм певица е голям скок за мен, въпреки че като дете исках да бъда астронавт. Наистина никога не съм си представяла, че един ден ще бъда певица и ще издавам албуми, че ще бъда на турне цяла година с толкова популярна група. Ако вярваш в нещо и го правиш с цялото си сърце, тогава то задължително ще се случи”, допълва Марева.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Nouvelle-Vague-vodi-Mareva-Mis-Frantsiya-da-pee-s-tyah~16~mart~2011/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.