muzikus.bg на facebook
Muzikus.bg homepage
новина

Нов албум на белгийците Univers Zero през януари

6.11.2009 | секция: новини

Univers Zero

Univers Zero

Мрачните авангардисти Univers Zero ще предложат в началото на януари 2010 г. вече готовия си нов албум “Clivages”. Изданието на Cuneiform Records е четиринадесето поред в дискографията на една от най-влиятелните белгийски групи и отново съдържа характерните за формацията инструментални пиеси, с корени в камерната музика на XX век.
Univers Zero е сформирана през 1974 г. от барабаниста Даниел Денис. По това време групата е част от музикалното движение “Рок в опозиция” (Rock In Opposition, RIO), което се стреми да създава сложна и предизвикателна музика, в противовес на диското и пънка от втората половина на 70-те години. Най-ранни и силни влияния за Univers Zero са Барток и Стравински, но също и по-непознати имена като белгийския композитор Алберт Хюбрехтс.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Nov-album-na-belgiytsite-Univers-Zero-prez-yanuari~06~noemvri~2009/
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.