muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Ози Осборн казва сбогом на Зак Уайлд

5.10.2009 | секция: новини

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne

Спекулациите, че Ози Осборн смята да намери нов китарист за своята група бяха приемани с много съмнения за неговото психическо състояние. За съжаление слуховете се оказаха истина и новия китарист на Ози е вече не много известния Гус Г. / Gus G./
Ози в миналото много пъти е доказвал, че има добър нюх и умее да открива млади китарни таланти. Достатачно е да си спомним за неговия първи китарист Ренди Роудс. Само че през 1979 година Ренди Роудс заедно с Еди Ван Хален вече имат славата на най-добри китаристи в Лос Анжелис. След два брилянтни албума Ренди Роудс загива в останките на малък двуместен самолет и неговото място е заето от прецизния Берни Торме / Bernie Tormé/, който обаче никога не става много известен, подобно на своя заместник Бред Джилс /Brad Gillis/. Новата надежда се казва Джейк Е. Ли / Jake E. Lee/, само че от двата албума записани с него остава само един хит - "Bark At The Moon". Отново търсене на китарист, но този път Ози наистина се проявява като откривател на един истински талант. Дава му името Зак Уайлд и без съмнение става въпрос за китариста, който се оказва решаващ за неговата по-нататъшна кариера.
Зак изглежда добре, свири като бог и е голям фен на Ренди Роудс.
В началото не му е никак лесно, защото Ози му диктува какво и как да свири и се опитва да влияе на неговия стил. Пълна свобода Зак Уайлд получава едва на албума "No More Tears", който е една истинска перла, а песента "Mama, I'm Coming Home" е един най-големите хитове на Ози изобщо, разбира се, благодарение и на Зак Уайлд. В този момент вече е ясно кой е най-подходящия китарист за групата на Ози Осборн, но нещата отново се объркват.
След албума "Ozzmosis" от 1995 година Зак получава предложение за турне с Guns N' Roses, a в това време започва и турнето на Ози към албума "Ozzmosis". Зак се колебае дљлго и през това време Ози ангажира за турнето Джо Холмс, а Guns N' Roses накрая отеглят своето предложение.
Зак Уайлд решава да създаде своя група и така възникват Black Label Society. Неговото място при Ози заема добрия инструменталист, но малко изразителен Джо Холмс, а феновете искат обратно “дивия” Зак, който накрая се връща за записването на "Down To Earth". Албума е сравнително успешен благодарение и на хита "Dreamer", който звучи от всяко радио по целия свят.
Добре работещата двойка Ози -Уайлд подготвя и нов албум "Black Rain" и страхотното DVD "Live At Budokan". Всичко върви добре и по нищо не личи, че Ози подготвя смяната на Уайлд, който на концертите удря немалко рамо на Ози и като певец.
Идването на новия китарист - Гус Г. е като грљм от ясно небе, който никой от феновете на Ози не разбира добре. Освен това по всичко личи, че Ози скоро ще изгуби и барабаниста Майк Бордин, който в момента концертира със своите Faith No More, които отново се върнаха на сцената и които това лято свириха и в Бургас. Какво ще стане с групата на Ози от тук нататък?
Двайсет и седем години показаха, че само един китарист бе способен успешно да замести Ренди Роудс в групата на Ози. Зак Уайлд и Ози взаимно се допълваха изключително добре и от тяхната раздяла по-голяма загуба ще почувствува Ози, защото Black Label Society са достатъчно популярни и бизнеса им върви добре.
Май няма да е трудно да влезем в ролята на пророци и да се обзаложим след колко дълго време менажерката и съпруга на Ози - Шарон Озбърн, ще вдигне телефона за да бъде всичко по-старому…
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Ozi-Osborn-kazva-sbogom-na-Zak-Uayld~05~oktomvri~2009/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.