muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Певецът на Gotthard е мъртъв

7.10.2010 | секция: новини

Стив Лий

Стив Лий

2010 година отне на почитателите на рока поредния забележителен музикант. Вокалистът и съосновател на швейцарската хард рок група Gotthard Стив Лий е загинал във вторник при трагичен инцидент.
47-годишният певец е заминал през изминалия уикенд заедно с група приятели за САЩ с идеята да осъществи дългогодишната си мечта да пропътува голяма част от Щатите на Harley-Davidson. 21 швейцарски мотоциклетисти на общо 12 мотора поели по щатските пътища в неделя. Във вторник, 5 октомври, на около 50 мили от Лас Вегас и 10 мили от границата между Невада и Аризона, мотоциклетистите спрели на края пътя, за да си облекат непромокаемите облекла. Започвало да вали и на хлъзгавия път поднесъл един от минаващите камиони. Шофьорът се опитал да отклони, но ремаркето му закачило пет от стоящите мотоциклети, един от които е паднал върху Стив Лий. Членове на спасителните служби са направили опит за реанимация, но усилията са били спрени след 20 минути. В 16:13 часа местно време, Стив Лий е бил обявен за мъртъв.
Дългогодишната партньорка на Лий, Мис Швейцария 1981 Бригите Вос Балзарини и баскитаристът на Gotthard Марк Лин са били свидетели на трагедията.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Pevetsat-na-Gotthard-e-martav~07~oktomvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.