muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Плант си “услужва” с чужди парчета

4.8.2010 | секция: новини

Робърт Плант

Робърт Плант

На 13 септември ще се появи на бял свят новият албум на Робърт Плант “Band Of Joy”. Тавата ще съдържа не само оригинални песни, но и такива, които бившият фронтмен на Led Zeppelin си е присвоил от различни свои колеги.
С реализирането на проекта на Плант е помагал Бъди Милър, който е записал в студиото партиите на редица струнни инструменти. Освен него като инструменталисти са се събрали и Дарел Скот (китара, мандолина, банджо, акордеон, слайд китара), Байрон Хаус (баскитара) и Марко Джовино (перкусии, барабани).
Колекцията отваря песента „Angel Dance”, която е от репертоара на формацията Los Lobos. Нейният рефрен е украсен с ориенталски мелодии, потвърждаващи афинитета на Плант към Близкия Изток. Парчето „House Of Cards” на Ричард Томпсън е повлияно от духа на британския фолк рок от края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век, и преди е била изпълнявана също от Fairport Convention или Pentagle.
„Композицията “Two-O-Nine” написахме заедно с Бъди Милър и това е акустично парче със запомнящ се рефрен. Според мен малко прилича на “Hats Off To (Roy) Harper” от албума “Led Zeppelin III”, обяснява Плант.
В колекцията ще се появят и песни като “Silver Rider” от репертояра на група Low, “You Can’t Buy Me Love” от Барбара Лин или “I’m Fallin In Love Again” на The Kelly Brothers.
Засега последният албум в дискографията на Роберт Плант “Raising Sand” е съвместен проект на музиканта с американската кънтри певица Алисън Краус и излезе през октомври 2007 г.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Plant-si-usluzhva-s-chuzhdi-parcheta~03~avgust~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.