muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

По-малко от две седмици остават до концерта на Джон Лорд, в София

21.10.2010 | секция: новини

Джон Лорд

Джон Лорд

По-малко от две седмици остават до концерта на именития пианист на легендарните Дийп Пърпъл – Джон Лорд, в София. На 30 октомври, в зала 1 на НДК ще бъде вторият му концерт у нас. Ценителите още помнят прекрасното събитие, което се състоя миналата година в пловдивския амфитеатър.
Тази година, заедно с Джон Лорд, на сцената ще бъде Софийската филхармония с Найден Тодоров, който дирижира Пловдивското оперно-филхармонично дружество миналата година. Редом с тях отново ще бъдат музикантите от група ТЕ – Дарин Василев /китара/, Ивайло Звездомиров /бас/ и Венко Поромански /барабани/, които талантливият пианист високо цени. Талантливата Катаржина Уаска /Кася/ ще придружава Джон Лорд и тази година, а мъжките вокали са поверени на Яниш Самюъл, шведски музикант, с когото двамата работят от скоро.
Билетите за концерта са на цени от 30 до 80 лв. и все още могат да бъдат закупени от касите на Тикетпро и онлайн на www.ticketpro.bg .
Тази година музикантът ще зарадва многобройните си почитателите с изпълнението на „Sarabande suite”, в първата част на концерта. Това ще е второто изпълнение на сюитата на живо, в пълен вариант, след концерта в Будапеща тази година. „Sarabande suite” е едно от най-популярните произведения за симфоничен оркестър на Джон Лорд и едновременно с това и едно от най-обичаните. Сюитата включва частите Fantasia, Sarabande, Aria, Gigue, Bourrée, Pavane, Caprice, Finale, които за втори път ще прозвучат на живо. Джон Лорд създава произведението докато живее на плажа в Калифорния през 1975 г., а за вдъхновение му служи прекрасната гледка към Тихия океан.
Във втората част на концерта публиката ще може да се наслади на изпълненията с група и симфоничен оркестър на някои от най-емблематичните парчета на Дийп Пърпъл. По думите на самият Джон Лорд, публиката обича и очаква песните на Пърпъл, защото тяхното послание е актуално и до днес. За пръв път във втората част на концерта ще бъдат включени толкова много парчета на любимата група. Някои от заглавията, които музикантът обещава да прозвучат в София са незабравимите „Pictures Of Home”, „Perfect Strangers”, „Child In Time” и „Soldier Of Fortune”. По всичко личи, че концертът на Джон Лорд на 30 октомври в София ще бъде едно изключително преживяване за почитателите му у нас.
Събитието се подкрепя от Частно банкиране на банка ДСК.

Джон Лорд

Джон Лорд

Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Pomalko-ot-dve-sedmitsi-ostavat-do-kontserta-na-Dzhon-Lord-v-Sofiya~21~oktomvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.