muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Портативно кино, среща с изпълнителите и безплатни билети на Фен зоната „На тъмно” на Spirit of Burgas

11.8.2010 | секция: новини

Очакването приближава своя край... Тази седмица започва най-мащабният летен фестивал в България – SPIRIT of Burgas! Неговите атракции ще ви очакват още преди входа на фестивалната зона. Веригата „На тъмно”, която за поредна година е промоутър на една от основните фестивални сцени, организира и „Фен зона” пред самия вход на фестивала. Това е място, което ще предлага различни удобства и атракции. Най-интересната от тях е уникалното за България преживяване „Portattino”. Съкратено от портативно кино, това е опит на създателите му да вкарат доза изкуство в ежедневието. „Portattino” е мобилна инсталация, която се поставя на главата и докато гледате прожекцията, единствено вие ще чувате автентичните звуци, съпътстващи преживяването. Негови създатели са Кирил Захариев (студент по Сценография в НХА), Иван Москов (режисьор, актьор, фотограф и студент по Операторско майсторство в НАТФИЗ), Неделчо Хазърбасанов (актьор) и Захари Хазъриванов (управител на студио „ШИЗО” за патентовани изобретения). Всеки ден във Фен зоната „На тъмно” ще се разиграва жребий с награди – безплатен билет за съответния фестивален ден или ваучер за отстъпка за тандемен скок с парашут, предоставени от Skydive Plovdiv! За да участвате трябва да попълните специален талон, който ще намерите както във „Фен зоната”, така и в магазина „На тъмно” в Бургас (ул. Богориди 16). На място ще може да се възползвате и от гардероб, в който да оставите ценните вещи, които не искате да внасяте с вас в зоната на фестивала. Всеки ден, между 17 и 18 часа, феновете ще имат възможността да се срещнат с изпълнителите, които участват в програмата на сцената „На тъмно”.
Тази година всяка една от фестивалните вечери в програмата на „На тъмно” е тематична. През първата (13 август) артистите са обединение под мотото „Рunk & Ska Night”, през втората (14 август) – “Ethno & Alternative Happy night”, а третата (15 август) – “Punk is not death in BG”.
На 14 август в програмата на „На тъмно” е много интересната румънска група Popa Sapka. Те определят стила си като „балкански поп-ска” и твърдят, че този стил е много популярен и извън границите на Балканите. Popa Sapka са група от 2008г. и до сега са свирили на фестивали в Унгария, Македония и Румъния. Текстовете на бандата смесват румънски, английски, руски, гагаузки, молдовски и дори български език. За това спомага българският произход на вокалиста на формацията – Дима Бодарев.
Последната вечер (15 август) „На тъмно” ще събере на едно място много групи от миналото, станали легендарни в българската пънк история! Една от тях е Ерекция, за която този реюниън ще бъде първи след 20 години затишие. В днешно време, фронтменът на бандата Тодор Георгиев се занимава с дублаж, но едва ли феновете на феста ще познаят гласа му като Ерик Форестър от сериала „Дързост и красота” – персонаж, който от години той озвучава на български! Заедно с „Ерекция”, на 15 август на „На тъмно” сцената ще се качат и Нови цветя, Pizza, Аборт, All Inc. (Нели Воева и музиканти от Мъртви поети, Малки трагедии и Други гласове ) и Ревю.
Добър звук, осветление, търговска зона, татуировки, пиърсинг, фен зона – това са само малка част от атракциите, които предстоят в „На тъмно” зоната през трите дни от фестивала.
Част от високите градуси на забавление с българските групи, които ще се качат на сцената на „На тъмно” през трите вечери, ще бъде и немска марка бира номер едно Beck’s. Брандът е основен партньор на Spririt of Burgas и по този начин отново дава възможност на почитателите на качествената музика да станат свидетели на вълнуващото шоу на едни от най-добрите групи от световната и българската сцена. Да партнира на фестивал, който обединява зашеметяващо разнообразие от хитови музиканти от различни стилове, е част от философията на марката Beck’s. По този начин брандът предоставя персонален шанс на всеки един от хилядите фенове да избере и види шоуто на своите любими банди.
След броени дни започва уникалното лятно забавление Spirit of Burgas 2010!

Portattino

Portattino

Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Portativno-kino-sreshta-s-izpalnitelite-i-bezplatni-bileti-na-Fen-zonata-Na-tamno-na-Spirit-of-Burgas~09~avgust~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.