muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Програма на джаз бар Soul in da Hole за септември

9.9.2010 | секция: новини

9.09. Джаз импровизации с Андрония Попова (Рони) – вокал, Антони Дончев – пиано и Георги Дончев – контрабас.
Джаз стандарти и авторски парчета на Георги и Андрония. И много импровизации. Това е всичко, което успяхме да разберем за концерта тази вечер. Искахме да научим още подробности. Никакъв успех. „Импровизирайте, аз съм по нотите, не по текстовете”, усмихнато ни каза Жоро Дончев. Тази сряда музикалните импровизации поверяваме на вълшебния глас на Рони и на сръчните ръце на Антони и Жоро.

10.09. Polly & DA Fridays & DJ Furiozo
Нов музикален сезон, нова банда и стара изпитана рецепта за парти – свеж женски вокал, инструменталисти от класа, и яко фънк.
Polly & DA Fridays в състав Поли Генова /вокал/, Тони Златанов /вокал, пиано/, Велислав Стоянов /тромбон/, Михаил Йосифов /тромпет/, Димитър Карамфилов /бас/, Георги Марков /ударни/ и Иван Йорданов (Cherry) /соло китара/ ще направят своя дебют този петък на сцената на Soul in da Hole. И ще се запишат в топ 3 списъка на най-добрите банди за петъчно парти в столицата.

11.09. Михаил Йосифов секстет & DJ Furiozo

12.09. FunkY SundayS с Mr. Brown Sugar & Da New Generation
Те може и да са музиканти от ново поколение, но определено не са „вчерашни” и добре знаят какво е необходимо за истински фънк купон. Da New Generation в състав Кирил Зафиров (тромбон), Тодор Бакърджиев (тромпет), Симеон Петрунов (бас), Теодор Петков (клавир) и Mr. Brown Sugar (барабани) пристигат, заредени с ударни дози фънк, които включват парчета на Roy Hargrove и Sammie Williams (“Big Sam”), както и авторски неща на някои от членовете на бандата.

13.09. Карандила Брас Бенд
Лудост е думата, която може би най-много се доближава до състоянието, в което човек изпада, когато е на концерт на Карандила. Пъстрата смесица от стилове, с които сливенските музиканти вече 16 години импровизират свободно и напълно виртуозно, трудно може да бъде облечена в думи, но много бързо и лесно достига до сърцето и тялото. Този понеделник, елате да изживеете красивия музикален взрив, който се получава, когато традиционните балкански ритми срещнат блуса, бибоп-а и суинга.

14.09. Silver Beat Collective
Този вторник ще разберете защо Silver Beat Collective определено са една от най-интересните млади групи на родната (и не само) музикална сцена. Вълшебните фънк и джаз импровизации върху теми от българския фолклор и балкански мотиви са непотворими и могат да доведат до пристрастяване. Членовете на бандата, която в момента работи върху своя дебютен албум, са: Валерия Стоилкова (вокал), Силвестър Матеев (кавал и вокал), Данаил Стефанов (бас), Деан Илиев (барабани), Емил Матеев (перкусии) и Ивайло Димитров (тамбура). Тази есенна вечер от сцената на Soul in da Hole ще се носи и чудният глас на Елван Гюнайдън от Истанбул.

15.09. Огън в кръвта с Romaneno Project
Едни от най-добрите ромски музиканти се съюзиха с едни от най-добрите български джазмени. Резултатът – музикално изкушение, което раздвижва и душата, и краката, и на което няма информация до момента някой да е устоял. Имената на виновниците за тази доказано добра комбинация са: Нено Илиев (вокал, акордеон), Борил Илиев (саксофон), Вили Стоянов (тромбон), Мишо Йосифов (тромпет), Венци Радев (барабани), Георги Дончев (бас) и Милен Кукошаров (пиано).

16.09. Дивото зове с Милица Гладнишка и Васил Спасов
Перфектна вокална техника и артистични заложби за завиждане – една от най-добрите български джаз вокалистки Милица Гладнишка ще ни попее в компанията на пианиста и композитор Васил Спасов, с когото явно добре им се получават нещата, защото вече 3 години не спират да се трудят заедно. Скоро очакваме резултата - албум, а преди това двамата, заедно с Борис Таслев (бас) и Наско Попов (барабани), ще ни представят част от написаните от Васко за Милица парчета.

17.09. Тони Златанов The Golden Project
Въпреки че съществува едва от началото на тази година, триото на Тони Златанов бързо привлече вниманието ни с интересния си стил и страст към джаз импровизациите на известни поп и рок парчета. Тони Златанов (вокал, пиано), Емил Пехливанов (барабани) и Митко Шанов (контрабас) са ни подготвили разнообразен репертоар, който включва песни на Boney M, Ray Charles, Stevie Wonder, Rihanna, Rolling Stones, Jamie Cullum и Coldplay, както и авторски композиции, аранжирани в модерен и досъпен Jazzy стил.

18.09. Михаил Йосифов секстет & DJ Furiozo

19.09. FunkY SundayS с Mr. Brown Sugar & SouthWick
Още една банда от млади ентусиасти, която с постоянство се грижи за доброто име на фънка. SouthWick в състав Волен Милчев и Джулия Бочева (вокали), Божидар Василев (тромбон), Денис Попстоев (саксофон), Александър Славчев (китара), Деан Илиев (ударни), Михаил Филипов (пиано) и Цветомил Милчев (бас) бързо ще подпалят фитила на доброто ви настроение с репертоар, който също толкова бързо разкрива, че музикантите са верни последователи на големия Maceo Parker.

21.09. Folk Fusion с Каргона
Музикантите от „Каргона” в състав: Васко – The China Man (вокал), Атанас Хаджиев (саксофон и кларинет), Владимир Минев (синтезатор и безобразни ефекти), Васил Хаджигрудев (бас) и Лазар Бенов (ударни) са любознателни и си задават сложни въпроси като „Кои сме?” и „Накъде сме тръгнали?” Отговорите те мъдро са решили да потърсят с помощта на едно музикално пътуване от традицията към съвремието, което ще включва както интерпретирана музика, така и авторски парчета.

22.09. Acoustic Latin с Blue Hour

23.09. Теодосий Спасов Folk Band Project
Не знаем думите, с които да опишем това, което големият Теодосий Спасов прави – с кавала, с гласа си, с музиката изобщо. С публиката. Приятелка на клуба, слушала преди време нейде по света проекта, който гостите на Soul in da Hole ще чуят този четвъртък, говори за преживяното с блясък в очите и полуумна усмивка. А ние повече няма да говорим, само ще кажем имената на участниците във фолклорната банда на Теодосий (кавал, вокал): Генадий Рашков (тъпан), Иван Георгиев (гайда), Пейо Пеев (гъдулка) и Петър Миланов (китара/тамбура).

24.09. Polly & DA Fridays

25.09. Sofia Swing City с Михаил Йосифов секстет & The Smugglers Collective
Три е щастливо число, а ние - щастливи хора, защото тази събота ще се забавляваме за трети път в Sofia Swing City. Кралете на винтидж музиката DJ-те Митко и Павел (The Smugglers Collective) и момчетата от секстета на Мишо Йосифов отново са подготвили най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Rhythm&Blues музиката от 30-те години до днес. Оказа се, че освен че са много вещи зад DJ пулта, Митко и Павел с лекота размятат и дами по дансинга. Сложете ретро костюмчето и елате да потанцувате с тях.

26.09. FunkY SundayS с Mr. Brown Sugar & Da New Generation

28.09. Acoustic Latin с Blue Hour и Latin Jam с членове на Mango Duende

29.09. Митко Льолев сакс октет
Петте саксофона на сцената тази сряда - Митко Льолев (алт сакс), Петър Момчев (алт сакс), Тодор Цачев (баритон сакс), Атанас Хаджиев (тенор сакс) и Венелин Георгиев (тенор сакс) са гаранцията за истинско музикално тържество. В този празник за сетивата, когато ще звучат авторски композиции на Митко Льолев, верни другари на сакс-овете ще бъдат басът на Борис Таслев, барабаните на Наско Попов и китарата на Страхил Гайдарски.

30.09. Tan Go Go

Първата група за аржентинско танго в България е пълна с планове и ентусиазъм, които е готова да сподели с гостите на Soul in da Hole този четвъртък. Идеята за бандата е на неуморния Веселин Веселинов-Еко, който още през 2007 създава трио, заедно с виолиста Валентин Геров и виртуозния пианист Румен Тосков, който за съжаление вече не е сред нас.
От началото на тази година Еко и младият певец Алекс Линарес със сериозност и постоянство изучават тангото в неговите най-различни разновидности. В някое от междучасията между два урока привличат към групата и пианиста Теодор Петков, както и многообещаващия 20-годишен изпълнител на баян Георги Величков. Сериозното учене води и до сериозен репертоар - програмата на Tan Go Go включва известни танго песни и инструментали на композитори като Карлос Гардел, Астор Пиацола и Анибал Тролио, както и няколо модерни аржентински поп парчета, аранжирани от Еко и Алекс в танго варианти.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Programa-na-dzhaz-bar-Soul-in-da-Hole-za-septemvri~09~septemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.