muzikus.bg на facebook
Muzikus.bg homepage
новина

SPIRIT of Burgas с финален лайн-ъп

7.8.2010 | секция: новини

По-малко от седмица остава до старта на SPIRIT of Burgas 2010. Третото издание на фестивала, признат от „Таймс” за една от 20-те най-добри фестивални дестинации в света, тази година ще е между 13 и 15 август на Централния плаж на град Бургас.
Над 100 изпъления ще гравитират върху 7 сцени, разположени върху пясъка и част от Морската градина на морския град.
Програмата на отделните сцени вече е финализирана. Артистите са потвърдили своето участие и всеки един от тях очаква с нетърпение появата си на SPIRIT of Burgas 2010. На феновете не им остава нищо друго, освен да изберат на кои фестивални точки ще прекарат времето си в трите нощи, обещаващи незабравим звук и уникално визуално шоу.

Основна сцена
Признатите за най-авторитетна група на всички времена The Prodigy ще са хедлайнерите на основната сцена на 13 август, подгрявани от българската банда Gravity Co. и от пионерите на електро-рок-амбиента Apollo 440.
Като поддръжник на дръм-енд-бейс сцената, SPIRIT of Burgas отново се довери на букинга на H.M.S.U. Със съдействието на българската дръм-енд-бейс организация, признатият за най-добрия в този стил DJ Andy C ще се качи на основната сцена след полунощ, заедно с MC GQ, подкрепени преди появата си от Acidtrip, Konspirator и Mocks.
Гвоздеят на 14 август ще е лайфа на Unkle, предшествани от някогашния фронтмен на House of Pain – носителят на Грами Everlast и родната група Остава. След полунощ на денс арената на основната сцена ще се качи DJ Shadow, подгрян от Solardip и Chaves.
Мулти-сетивното шоу на Gorillaz Sound System ще е основният акцент на 15 август. D2 ще стартират вечерта, последвани от активиста Serj Tankian. Финалът на основната сцена ще бъде даден от изобретателя на скреча - хип-хопъра Grandmaster Flash.

Jack Daniel`s Rock Stage
Неизменната за фестивала рок сцена Jack Daniel`s и тази година ще остави отпечатък върху топлия бургаски пясък. В първата вечер там ще се изредят Bicheto, Vendetta, Last Hope, A-Moral, Sickflag и D.S.O.L. Във втората градусът ще се повиши с Wickeda, Svetlyo & The Legends, Otriad 13, Kartzer, Booze Brothers и Default. На финалната права ще застанат британците O`Kasan и италианските Bandity, подгрявани от Urban Grey, Vrani Volosa и Smallman.

На тъмно
Ъндърграундът си има запазено място на сцената „На тъмно”, където първите акорди ще бъдат изсвирени от Ogi23, последвани от Independent, бандата на Doctors Gogo, Sub Zero Farm, Q-Check и за десерт - La Muchedumbre. Веселбата на тази сцена ще продължи на 14 август с Oратница, Samba band, DJ Dharba, за да завърши с ритмите на оркестър Чумерна. Завършекът обаче ще е само за въпросната вечер, защото на следващата на тъмно ще влязат Аборт, Нови цветя и Кокоша глава. А Ерекция и All Inc. ще предшестват същинският финал тук, отреден на Ревю.

GO Dutch
Електронната сцена също има свой президиум на територията на SPIRIT of Burgas и той е с холандско представителство в лицето на Boris Werner, Robert Powlson и Lauhaus на 13 август. Запазено място за своите сетове на 14 август имат Anonym, Esther Duijn и Carlos Valdez. А последната вечер е време за шоуто на David Labije, Quazar и Dorine Dorado.
ZioN LionZ Reggae Stage
Реге и рага до зори ще звучи на една от сцените на SPIRIT of Burgas. Zion LionZ са домакините в лагера на карибската музика и култура. Техни гости са Africandro, Melody Roots, SenI, Jahmmy Youth и Zafyah в първата фестивална вечер. Във втората Invoke и Dopotamix Soundpista ще подгряват лайфа на JaGWaR, а продължението ще е за Ragga One feat. Zigg и Melody Roots. В третата вечер ZionLionZ ще посрещнат на своята сцена Daft Dub, Skiller и King BDJ.
Входна порта към фестивалното градче ще бъде Blues & Jazz сцената, а изненадата на SPIRIT of Burgas тази година ще е диско сцената Performer`s Arena.

No To Boredom Yes To Party All Night Long
Това, което ще обедини стотиците гости на Spirit of Burgas, независимо коя от всички сцени са избрали, е марката Beck’s – основен партньор на събитието. Немска марка бира номер едно ще бъде неизменен „хедлайнер” на горещите музикални емоции по време и на трите фестивални вечери.
SPIRIT of Burgas e фестивал с едва дву-годишна история, но за времето на своето съществуване показа, че и в България може да се случи събитие от толкова голям мащаб, събиращо не просто стилово разнообразие от музика, но и обединяващо различни общности от хора на едно място.
Станете част от изживяването SPIRIT of Burgas 2010!

Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/SPIRIT-of-Burgas-s-finalen-laynap~07~avgust~2010~3/
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.