muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Soul in da Hole – програма за ноември 2010

4.11.2010 | секция: новини

2 вт. Swing in da Hole Jam Session 22.00
Ден след Деня на будителите в Soul in da Hole ще разбудим духа на swing-a с безценната помощ на тромбона на Велислав Стоянов, алт саксофона на Митко Льолев, тромпета на Мишо Йосифов и кларинета на Емануил Манолов-Бадема.
Изборът на музикантите от ритъм секцията е поверен на Мишо, който упорито мълчи по въпроса. Изборът на репертоара също е поверен на Мишо - така че...изненадите ще са повече от една. Със сигурност - само приятни.
Вход: 7 лева

3 ср. Петър Салчев и Живко Петров 22.00
Доверете се на интуицията си тази сряда и оставете краката ви да ви отведат на мястото, където двама големи музиканти ще разказват истории по най-добрия начин, който знаят - чрез музиката. Гласът на Петър Салчев и пръстите на Живко Петров върху пианото ще ви разкажат чудни истории с помощта на джаз стандарти и известни поп парчета.
Вход: 10 лева

4 четв. Хилда Казасян 22.00
Една от най-изисканите български джаз певици - Хилда Казасян, заедно с музикантите Мишо Йосифов (тромпет), Живко Петров (пиано) и Христо Йоцов (барабани) ще изнесе концерт в Soul in da Hole. Хилда ще изпълни някои от най-обичаните джаз стандарти в аранжименти, направени специално за нея. В програмата си певицата е включила и песните от последните си два проекта – “Jazz & Samba” и “Замълчи, замълчи”, както и няколко от най-новите й пиеси, които ще бъдат част от предстоящия й албум.
Вход: 10 лева

5 пет. Венци Благоев Hot Jazztet 22.30
Концерт, посветен на 100-годишнината от рождението на Джанго Райнхард. Венцислав Благоев Hot Jazztet ще представи един уникален проект, в който ще чуем авторски и любими пиеси на самоукия циганин от белгийски произход в изненадващата и любопитна интерпретация на Венци Благоев (тромпет), Веселин Койчев (китара), Валери Димчев (тамбура), Невилиян Гемижев (кларинет) и Димитър Карамфилов (контрабас).
Виртуозните китарни изпълнения на Джанго Райнхард слагат началото на нов стил в джаза – джипси суинг, с право наричан Джанго стил - един от най-живите и завладяващи стилове в джаза. Енергия, виталност и искрена циганска гореща емоционалност, съчетани с дълбок и изненадващ композиторски талант – това е музиката на Джанго Райнхард, за която ще ни припомни Hot Jazztet-a на Венци Благоев.
Вход: 10 лева

6 съб. Mango Duende 22.30
Момчетата от Mango Duende отново са тук и отново ще ни накарат да се раздвижим добре. Любимата ни енергийна напитка с голяма сила и дълготрайно действие за пореден път е забъркана от: Алекс Линарес (вокал), Кирил Зафиров (тромбон), Тодор Бакърджиев (тромпет), Борис Таслев (бас), Борислав Бояджиев (тимбали), Теодор Петков (пиано) и Христо Ганев (конги).
Вход: 10 лева

7 нед. FunkY SundayS с Da New Generation & Mr. Brown Sugar и WahTony 22.00
Макар и музиканти от ново поколение, момчетата от Da New Generation хич не са „вчерашни” и отлично знаят какво е необходимо за истински фънк купон. Da New Generation в състав Кирил Зафиров (тромбон), Тодор Бакърджиев (тромпет), WahTony (бас), Теодор Петков (клавир) и Mr. Brown Sugar (барабани) пристигат, заредени с ударни дози фънк, които включват парчета на Roy Hargrove и Sammie Williams (“Big Sam”), както и авторски неща на някои от членовете на бандата.
Вход: 5 лева

9 вт. Митко Льолев сакс октет 22.00
Петте саксофона на сцената този вторник - Митко Льолев (алт сакс), Петър Момчев (алт сакс), Тодор Цачев (баритон сакс), Атанас Хаджиев (тенор сакс) и Венелин Георгиев (тенор сакс) са гаранцията за истинско музикално тържество. В този празник за сетивата, когато ще звучат авторски композиции на Митко Льолев, верни другари на сакс-овете ще бъдат басът на Борис Таслев, пианото на Васил Спасов и барабаните на Наско Попов.
Вход: 7 лева

10 ср. Acoustic Trio 3000 - Веселин Койчев, Иван Лечев и Цветан Недялков 22.00
Трима от най-добрите български китаристи ви канят в джаз клуба на София, за да ви представят пиесите от албума си "Yo Ho". Не пропускайте да си подарите една незабравима вечер под звуците на невероятната комбинация от джаз, фламенко и класика, съчетани с традиционни мотиви от българския фолклор. Определено си заслужава да чуете и видите на живо магията на съвместния проект на трима музиканти, които нямат нужда от представяне. Повечето композиции от албума са на Весо Койчев и Цецо Недялков.
Вход: 10 лева

11 четв. Theodosii Spassov Orchestra 22.00
Това е последният проект на Теодосий Спасов (вокал, кавал, тромпет), който събира млади музиканти, които имат отношение към смесването на традиционната балканска музика с джаз, поп и етно. Александър Леков (бас), Мирослав Турийски (пиано) и Начо Господинов (барабани) са от Пловдив и са сред музикантите, които активно се грижат за джазовия клубен и концертен дух на града.
Талантът, бързината и сръчността на Ангел Демирев (китара) от Стара Загора, най-младият от групата (23), впечатляват моментално и дълготрайно.
Гостът от Скопие Сашо Гигов-Гиш (вокал, ударни) е музикант, чийто интереси и похвати се простират от тибетските мантри през балканските неравноделни ритми до естетиката на групи като Deep Purple, Led Zeppelin и Uriah Heep.
Вход: 15 лева

12 пет. Polly & DA Fridays 22.30
Вече повече от два месеца Polly & DA Fridays доказват, че бандата е синоним на здравото петъчно парти. За Polly & DA Fridays в състав Поли Генова (вокал), Тони Златанов (вокал, пиано), Велислав Стоянов (тромбон), Михаил Йосифов (тромпет), Димитър Карамфилов (бас) и Георги Марков (ударни) това ще е поредният петък, в който съвестно ще изпълняват това, за което са се събрали – пеене, танци, радостни подвиквания и изпразване на столове. Песните са най-разнообразни и включват известни фънк и поп парчета, направени в интересни аранжименти. Танците също са най-разнообразни – кой каквито ги умее.
Вход: 10 лева

13 съб. Михаил Йосифов секстет feat Sentimental Swingers 22.30
Сещате ли се кои са сестритe Andrews? Трите сестри от златните години на swing-a и boogie-woogie-то? Любимките на военна Америка, които кръстосвали неуморно военни бази, полеви болници и заводи за боеприпаси, развличили съюзническите сили, и често вечеряли с трима произволно (а може би не?) избрани войници? Ако се сещате, със сигурност ще ви е приятно да чуете как сантименталните чаровници Андрония (Насекомикс), Деси (Phuture Shock) и Вера, под музикалния съпровод на момчетата от секстета на Мишо Йосифов, изпълняват песните на легендарното трио. Ако не се сещате, елате да се запознаете с творчеството им по най-приятния възможен начин.
Вход: 10 лева

14 нед. FunkY SundayS със SouthWick & Mr. Brown Sugar 22.00
Бандата от млади ентусиасти, която с постоянство се грижи за доброто име на фънка, е на линия и тази неделя. SouthWick в състав Волен Милчев (вокал), Божидар Василев (тромбон), Денис Попстоев (саксофон), Димитър Бакърджиев (тромпет), Александър Славчев (китара), Деан Илиев (ударни), Михаил Филипов (пиано) и Цветомил Милчев (бас) за пореден път ще подпалят фитила на доброто ви настроение с репертоар, който не се и опитва да скрие, че музикантите са верни последователи на големия Maceo Parker.
Вход: 5 лева

16 вт. Folk Fusion с Каргона 22.00
Музикантите от „Каргона” в състав: Васко – The China Man (вокал), Атанас Хаджиев (саксофон и кларинет), Владимир Минев (синтезатор и безобразни ефекти), Васил Хаджигрудев (бас) и Mr. Brown Sugar (ударни) са любознателни и си задават сложни въпроси като „Кои сме?” и „Накъде сме тръгнали?” Отговорите те мъдро са решили да потърсят с помощта на едно музикално пътуване от традицията към съвремието, което ще включва както интерпретирана музика, така и авторски парчета.
Вход: 7 лева

17 ср. Fly me to the Moon 22.00
Тази есенна вечер тръгнете на полет до Луната, от който е много вероятно да не искате да се върнете. Управлението на музикалната совалка е поверено на Росен Захариев (тромпет), Тодор Стоянов (пиано), Жоро Дончев (бас) и Сашо Даниел (барабани). FlyMeToTheMoon е името на импровизираната и интуитивна музика, която освобождава духа и обединява сърцата.
Вход: 7 лева

18 четв. Romaneno Project 22.00
Едни от най-добрите ромски музиканти се съюзиха с едни от най-добрите български джазмени. Резултатът – музикално изкушение, което раздвижва и душата, и краката, и на което няма информация до момента някой да е устоял. Имената на виновниците за тази доказано добра комбинация са: Нено Илиев (вокал, акордеон), Борил Илиев (саксофон), Вили Стоянов (тромбон), Мишо Йосифов (тромпет), Венци Радев (барабани), Георги Дончев (бас) и Васил Спасов (пиано).
Вход: 10 лева

19 пет. Mango Duende 22.30
Вход: 10 лева

20 съб. Михаил Йосифов секстет feat Милица Гладнишка 22.30
Тя е жизнерадостна, лъчезарна и пълна с добра енергия. И пее джаз като за световно. Сцената на Soul in da Hole винаги става по-усмихната, когато на нея се качи Милица Гладнишка. Тази съботна вечер ще се усмихваме много благодарение на една от най-добрите български джаз певици, която, заедно със секстета на Мишо Йосифов, ще ни радва с класически джаз стандарти, аранжирани специално за нея от Мишо.
Михаил Йосифов секстет са: Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Михаил Йосифов (тромпет), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (ударни).
Вход: 10 лева

21 нед. FunkY SundayS с Da New Generation & Mr. Brown Sugar и WahTony 22.00
Вход: 5 лева

23 вт. Astor for Four 22.00
В резултат на изненадващо дългото и сравнително постоянно увлечение на Веселин Веселинов-Еко (бас) по аржентинското танго през последните години, неговите близки приятели и колеги Венцислав Благоев (тромпет), Живко Петров (пиано) и Христо Йоцов (барабани) почти без съпротива се оставиха да бъдат въвлечени в поредния му свързан с тангото проект. Девет от великите пиеси на "El Grand Maestro Di Tango Nuevo"- сеньор Астор Пиацола и една авторска пиеса, която (Каква изненада!) се казва "Сеньор Астор".
Вход: 10 лева

24 ср. Джаз импровизации с Андрония Попова (Рони) (вокал), Антони Дончев (пиано) и Георги Дончев (бас) 22.00
Джаз стандарти и авторски парчета на Георги и Андрония. И много импровизации. Това е всичко, което успяхме да разберем за концерта тази вечер. Искахме да научим още подробности. Никакъв успех. „Импровизирайте, аз съм по нотите, не по текстовете”, усмихнато ни каза Жоро Дончев. Този четвъртък музикалните импровизации поверяваме на вълшебния глас на Рони и на сръчните ръце на Антони и Жоро.
Вход: 10 лева

25 четв. Петър Ралчев квартет 22.00
Този четвъртък Петър Ралчев (акордеон), Недялко Недялков (кавал), Ангел Димитров (китара) и Пейо Пеев (гъдулка) ще прекрачат границите на стиловете и жанровете и по неповторим и завладяващ начин ще вплетат фрагменти от българската народна музика в полетата на world музиката и етно джаза.
Вход: 10 лева

26 пет. Ten fingers only 21.00
Заповядайте тази петъчна вечер в Soul in da Hole, за да чуете какво могат да правят десет пръста. Пръстите ще бъдат на Живко Петров, който ще се настани зад пианото, за да изпълни свои авторски неща, които ще поднесе с много страст, в неусетно раздвижващи краката латино ритми.
Ten fingers only е част от поредицата ранни концерти, на които джаз бар Soul in da Hole постави началото през октомври.
Вход: 10 лева

26 пет. Фламенко страст от Испания с Ла Гранаина и Серхи Лопес 23.00
Този петък в Soul in da Hole загряваме за концерта на Tomatito на следващия ден в страстната компания на Нурия Манглано Ла Гранаина и Серхи Гомес. Ла Гранаина танцува фламенко от момента, в който стъпва на краката си. Като малко момиченце пее и танцува на фамилни събирания и сред приятели в Гранада. Решението й да отдаде живота си на фламенкото идва, когато вижда един спектакъл на Марио Майа в двореца Аламбра. Ла Гранаина черпи вдъхновение от различни източници, но винаги е здраво стъпила върху фламенко традицията. Започва артистичната си кариера в Барселона, по стъпките на своя идол Кармен Амайа., По-късно Нурия открива силния си интерес към други музикални стилове и започва да обогатява своя фламенко изказ с джаз, латино и африкански мотиви.
Като в индийския традиционен танц катак, Нурия пее, танцува и разказва истории по време на своите изпълнения, винаги акомпанирана от чудесни музиканти. Вдъхновението често я посещава и докато пее изведнъж се хвърля импулсивно в танца. Вдъхновена и импулсивна ще я видим и в София под акомпонимента на каталунския китарист Серхи Гомес.
Вход: 10 лева

27 съб. Addicted to Fun 22.30
Тази събота в Soul in da Hole ще раздаваме от универсалното лекарство за пристрастените към безкрайния празник. Медикаментът, пуснат в търговската мрежа преди около година от Людмил Стойнев (пиано), е предназначен за създаване на разнообразни фънк и рок емоции. Активните му съставки включват парчета на Average White Band, Ann Sexton, Maceo Parker, Erykah Badu и The Bar Kays. Имената на останалите пристрастени към купона алхимици са: Силвия Монева (вокал), Атанас Хаджиев (тенор сакс), Кирил Зафиров (тромбон), Тодор Бакърджиев (тромпет), Стоян Джаферов (китара), Симеон Петрунов (бас), Жоро Марков (барабани) и Христо Ганев (перкусии).
Вход: 10 лева

28 нед. FunkY SundayS със SouthWick & Mr. Brown Sugar 22.00
Вход: 5 лева

30 вт. Poogie Bell Band “Special Band” 21.00
Един от най-добрите съвременни джаз музиканти пристига в България, за да представи своя нов албум My America. Със сигурност сте чували барабаните на нюйоркчанина Poogie Bell, който вече веднъж е свирил на българска сцена - през май 2007 Poogie беше в бандата на Marcus Miller, която подлуди публиката в зала 1 на НДК. Барабанист, композитор, продуцент и аранжор, Poogie Bell може да изреди внушителен списък от внушителни имена, с които работи – в студиото или на сцената - Erykah Badu, David Sanborn, Al Jarreau, Randy Crawford, Karen Bernod, David Bowie, Roberta Flack, Chaka Khan, Billy Porter, ... Poogie е на барабаните и при записа на албума Djin Djin на Angelique Kidjo, който през 2008 печели Грами (Best contemporary world music album).
”Своята Америка” Poogie ще представи на сцената на Soul in da Hole заедно с още трима виртуозни музиканти: Keith Anderson (саксофон), Michael Patches Stewart (тромпет) и Bobby Sparks (клавирни инструменти, синтезатор).

Билети: 30 лева в мрежата на Ticketstream в цялата страна, на място в Soul in da Hole, както и на www.ticketstream.bg.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Soul-in-da-Hole-programa-za-noemvri-2010~04~noemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.