muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Според Роб Зомби през следващата година ще настъпи краят на компактните дискове

1.9.2010 | секция: новини

Роб Зомби

Роб Зомби

Певецът и филмов режисьор Роб Зомби се е замислил над сложната ситуация във фонографската индустрия. Смята, че производството и продажбата на компакт дискове в много скоро време ще се превърне в изцяло нерентабилен бизнес както за издателите, така и за групите. Мнението му подкрепят и музикантите от Radiohead, които се изразиха в подобен дух още през изминалата година.
Бившият фронтмен на White Zombie смята, че цялостната концепция на записването и издаването на албуми e остаряла и музикалната индустрия ще трябва да се преориентира към нов модел, за да може изобщо да просъществува.
„OK, записваш 11 песни за албум, от тях пет изобщо не свириш на концерти. Затова пък на албума има два сингъла, които свириш на концертите до втръсване. Има нещо погрешно в цялата работа. Според мен грамофонните фирми отдавна са загубили шанса си и никога повече няма да стъпят на краката си. Никой вече не иска да купува музика. Това са странни години, защото въпреки проблемите на музикалните издателства музикалната сцена продължава да живее и то доста добре. Не знам дали издателите ще продължават да искат да пускат дискове на пазара. Ако и да е така, магазините така или иначе няма да искат да ги продават. Следващата година ще настъпи краят на всичко това.“
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Spored-Rob-Zombi-prez-sledvashtata-godina-shte-nastapi-krayat-na-kompaktnite-diskove~01~septemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.