muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Therion се мести в зала Юбилейна

16.11.2010 | секция: новини

Therion

Therion

Most of Evil съобщават на всички почитатели на Therion, че концертът на 18 ноември (четвъртък), обявен първоначално за зала „Христо Ботев”, ще се проведе в зала „Юбилейна”, която се намира в сградата на ВТУ „Тодор Каблешков”, кв. Слатина в София.
Решени да намерят по-добър вариант за грандиозния спектакъл на великата шведска група в България, организаторите избраха тази зала, която със своето модерно оборудване и обновен интериор предлага отлична акустика, добра вентилация и оптимален капацитет от 1500 души.
Адресът на зала „Юбилейна” е: София, кв. Слатниа, ул. "Гео Милев" № 158. До нея има удобен транспорт от всички главни точки на столицата:
Автобус № 404 – от Централна гара
Автобус № 11 – от Лъвов мост
Автобус № 9 – от Софийския университет
Тролейбус № 11 – от Сточна гара
Тролейбус № 4 – от паметника на Васил Левски
Трамвай № 20 – от Метростанция № 1
Маршрутни таксита – № 21 или № 48

Закупените билети важат без презаверка. Организаторите предупреждават, че входовете на залата ще бъдат с официално контролиран достъп от страна на служители на Eventim, с цел да се предотврати влизането с фалшиви билети!
За нарушителите ще бъде сигнализирано и ще бъдат подведени под отговорност.
Therion пристигат в София в изключително любопитен състав, който след драматичните промени в групата, в момента включва:
Christofer Johnsson – китара
Thomas Vikström – вокал
Christian Vidal – китара
Johan Koleberg – барабани
Вокалното присъствие е подсилено от без време завърналия се от Dimmu Borgir Snowy Shaw, както и нежното участие на дамите Lori Lewis и Katarina Lilja.
Последната важна подробност, е че постоянният басист на групата Nalle Phalsson отстъсва поради семейни причини и затова българските фенове ще имаме невероятния шанс да видим в тази роля легендарната фигура на Waldemar Sorychta – мулти-инструменталист, композитор и продуцент, оставил неповторимия си отпечатък върху творчеството на групи като: Moonspell, Samael, Tiamat, The Gathering, Rotting Christ, Lacuna Coil, Borknagar, Grip Inc., както и самите Therion.
Планираният график на събитието е, както следва:
Вратите отварят – 19.00 часа
Loch Vostok – 19:30 - 20:05 часа
Leprous – 20:20 - 20:55 часа
Therion – 21:25 - 23:25 часа

За групата:
Therion!!! Група, чието име винаги трябва да се пише с много удивителни накрая, и чиято история представлява отделен ключов раздел в историята на съвременната метъл сцена. Стартирали с корени в дет–метъла в далечната 1987, те претърпяват плавна и впечатлаваща еволюция през годините като с времето създават своя, неповторена от никого, еманация на най-хубавото от класическия хеви метъл, готик метъла и грандиозния симфоничен метъл.
За разлика от други групи, където оперните влияния, хоровете и оркестрациите служат главно за ефектна притурка, която комерсиализира стила им, при Therion тези елементи само засилват театрално-мистичната атмосфера, подчертават оригиналните класически влияния и са развити толкова мощно и мащабно, че в момента проектът Therion дори не може да се нарече „група” в общоприетия смисъл на думата.
Днес те работят в своя собствена лига, с размах и професионализъм, които освен в студийните албуми, най-ярко личат в живите им представления. Освен хор и певици, през последните няколко години те неизменно включват в живите си участия класически музиканти и солисти или цели симфонични оркестри. Резултатите от тази работа са запечатани по чудесен начин в последните им концертни албуми Live Gothic (2008) и The Miskolc Experience (2009), които смесват по вълшебен начин енергията на метъла със съвършенството на класиката.
С 22 албума в над 22 годишната си история Therion пристигат у нас, в разцвета на творческата си дейност, за да ни представят новия си студиен албум на един от най-желаните концерти в топ-списъка на всеки метъл фен!
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Therion-se-mesti-v-zala-yubileyna~16~noemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.