muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Трето издание на SPIRIT of Burgas

6.8.2010 | секция: новини

Третото издание на SPIRIT of Burgas се задава на хоризонта и по всичко личи, че звездата му през 2010г. ще грее още по-високо и по-ярко на Източноевропейската фестивална сцена. Фестивалът тази година ще се случи между 13-ти и 15-ти август на Централния плаж на град Бургас. За трета поредна година той ще бъде домакин на най-добрите местни и интернационални артисти. Сред големите имена от световната сцена, които потвърдиха участието си на SPIRIT of Burgas 2010 са с нетърпение очакваните хедлайнери The Prodigy и Gorillaz Sound System (DVJ). Към тях се присъединяват и Serj Tankian, Apollo 440, DJ Shadow, Andy C & MC GQ, които ще се появят на българска сцена за първи път. Още много артисти тепърва ще бъдат анонсирани.
Стартирал през 2008 година, SPIRIT of Burgas е първото по рода си събитие в страната, предлагащо разнообразие от сцени и разнородни изпълнители, обхващащи всички музикални жанрове. Фестивалът продължава да расте с всяка изминала година. Той бе номиниран за „Best European Festival” на UK Festival Awards през 2008г. и в категорията "Best Overseas Festival" през 2009г. През същата, 2009та, събитието бе посочено от „Таймс” като едно от 20-те най-добри фестивални дестинации, а програмата му бе разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни. SPIRIT of Burgas намери мястото си и в списъка на номинираните за „Best Medium Sized Festival” на първите награди European Festival Awards през януари 2010г.
Таз-годишното издание на събитието ще покаже повече от 100 изпълнения на 7 сцени. Най-добрите български артисти ще се изявяват наред с най-атрактивните световни звезди. И каква по-подходяща локация, за да се случи всичко това, ако не брега на град Бургас, с неговата зашеметяваща гледка към бургаския черноморски залив, чието протежение е 20 км.
Стартът ще бъде даден в петък вечер, на 13 август, от мощния характерен звук на The Prodigy, подгрявани от Apollo 440, последвани от DJ Andy C и MC GQ (Ram Records/UK). Голямото шоу ще продължи с DJ Shadow в събота, на 14 август. Финалът в неделя, 15 август, ще поставят създаващите мулти-сетивни преживявания Gorillaz Sound System (DVJ), както и Serj Tankian от прочутите System of a Down.
Желанието на жителите на града, на организаторите на фестивала и на представителите на местната власт в лицето най-вече на кмета г-н Димитър Николов e да съчетаят съвременната култура и изкуство със зашеметяващото крайбрежно местоположение и така да превърнат Бургас в идеалното място за дом на мащабно музикално събитие от ранга на SPIRIT of Burgas.
Основен партньор на SPIRIT of Burgas тази година е най-продаваната немска марка бира в света и в България - Beck’s. Подкрепата на най-значимите музикални събития е част от философията на Beck’s. Марката има своя собствена музикална платформа – Beck’sperience, чрез която традиционно партнира на най-добрите от световната и българската музика имена и по този начин предоставя на феновете си забавление на безкомпромисно високо ниво. Само през последните две години марката направи възможни гостуванията на Lenny Kravitz, Snoop Dogg, John Digweed и много др.
Специални благодарности към H.M.S.U. за букинга на DJ Andy C и MC GQ!
Превърнете се в част от изживяването SPIRIT of Burgas!

Билети:
Предварителна продажба:
Еднодневен фестивален билет – 50 лева (25 евро)
Тридневен фестивален билет – 120 лева (60 евро)
Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро)
На входа на фестивала:
Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)
Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)
Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg.

Фестивален къмпинг:
Появата на фестивалния къмпинг се ползва с изключителен успех през миналата година, което мотивира организаторите този път той да бъде още по-голям и още по-добре уреден. Разположен в очертанията на самата фестивална зона, той разполага с вълнуващата гледка към Черно море, което е на няколко крачки разстояние от палатките. Освен морската вода, на 24-часово разположение на къмпингуващите е и храна, душове, гардероб за съхранение на ценни вещи и едно от най-важните неща ... всички фестивални сцени в непосредствена близост. За повече подробности, посетете сайта на фестивала www.spiritofburgas.com.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Treto-izdanie-na-SPIRIT-of-Burgas~06~avgust~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.