muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Унгарският цигански оркестър Rajko в София на 7 декември

3.12.2009 | секция: новини

Rajko

Rajko

Световноизвестният унгарски цигански оркестър Rajko (“Райко”) ще изнесе първия си концерт у нас на 7 декември в Народния театър “Иван Вазов” от 20:00 ч. Събитието се осъществява със съдействието на Посолството на Република Унгария, Българо-унгарската Търговска Камара, Унгарския културен институт и списание "Програмата".
Колоритните музиканти пристигат в София с обещанието за най-веселия и жизнерадостен концерт на годината. Виртуозните роми ще забавляват публиката с автентична унгарска фолклорна и традиционна циганска музика, както и с изпълнения на класически творби от Брамс и Лист.
Оркестърът е създаден през 1952 г. и е истинска културна институция в родината си. Редиците му се подмладяват периодично с даровити роми, обучавани от деца в музикална академия Rajko. Някои от постижения на многочленната формация включват успешни турнета в цяла Европа, Северна и Южна Америка, Австралия и Далечния изток, редовни гостувания в унгарските национални телевизия и радио, и няколко изключително добре приети от критиката CD и DVD издания.

Билети за изявата се продават в мрежата на eventim.bg, включително във веригите магазини Пикадили, Германос и Техномаркет, на цени 15/20/25/30/35/40 лв.
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Ungarskit-iganski-orkestar-Rajko-v-Sofi-na-7-dekemvri~03~dekemvri~2009/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.