muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Защото всеки е значим / Because Everyone Counts

27.9.2010 | секция: новини

Galia

Galia

UNFPA - Фондът на ООН за население в България, фондация И АЗ МОГА / I Can Too и поп-изпълнителката Galia се обединяват в съвместната инициатива ЗАЩОТО ВСЕКИ Е ЗНАЧИМ / Because Everyone Counts в защита и подкрепа правото на всеки млад човек, без значение от неговата социална, расова, религиозна или полова принадлежност, да расте в здравословна среда, да бъде добре информиран по отношение на здравето си, да изразява свободно своята социална позиция и талант и да се чувства ЗНАЧИМ.
Първият фокус на инициативата ЗАЩОТО ВСЕКИ Е ЗНАЧИМ е привличане на общественото вниманието върху необходимостта от осигуряване на съвременно и адекватно здравно и сексуално образование в училищата, което да развива знания, нагласи и умения у младите да водят здравословен и пълноценен начин на живот.
Належаща е необходимостта здравното образование да бъде включено в задължителната подготовка в училище, тъй като това е обществената институция, която обхваща най-висок процент млади хора и е най-естествената среда за придобиване на жизненоважни знания.
В България има над 700 хил. млади хора в училищна възраст, от които само 9% имат достъп до здравно образование в училище под формата на свободно избираем предмет. А какво се случва с останалите 91%!? ВСЕКИ е значим и ВСЕКИ има право да бъде здрав!
Динамичната и бързопроменяща се среда, интернет и активните социални контакти на младите в нашето съвремие осигуряват достъп до произволна информация, безкрайни възможности и непредвидими опасности. Те се сблъскват с рискове и натиск, пред които родителите им не са се изправяли.
Редица от поведенията, усвоени в периода на съзряване, (в който настъпват всички физически, емоционални и физиологични промени), като секс без предпазни средства, употреба на психо-активни вещества и нездравословните навици на хранене са от решаващо значение за здравето на младия човек. Запознаването на учениците с необходимата им здравна информация, е изключително съществено за развитието им впоследствие.
UNFPA, I Can Too и Galia си подават ръка в инициативата ЗАЩОТО ВСЕКИ Е ЗНАЧИМ, като обединяват усилията си и дават началния тласък за приобщаване на повече социално-ангажирани правителствени и неправителствени организации, бизнеса, на публични и частни лица в България, както и на повече съмишленици и посланици на идеята сред националните и международни институции.

Официален старт на инициативата ЗАЩОТО ВСЕКИ Е ЗНАЧИМ се дава на 28 септември (вторник) от 11:30 ч. в Червената къща (Любен Каравелов 15).

Посредством своя талант, млади хора от различни възрасти ще предадат посланията си - защо ВСЕКИ Е ЗНАЧИМ.
Специално участие ще вземат деветкратната шампионка на България по художествена гимнастика и двукратна носителка на световната титла Симона Пейчева и една от най-популярните поп-изпълнителки у нас Galia – лице на ЗАЩОТО ВСЕКИ Е ЗНАЧИМ и почетен посланик на младежките програми на UNFPA-Фонда на ООН за население, носител на награда Посланик на годината през 2007 и 2009 г., в рамките на международната организация и лице на И АЗ МОГА / I Can Too.

Събитието се реализира с подкрепата на: Червената Къща, Арт Юнити, Импресия, Лаура Кетъринг, Masculan, Марио Василев.

Програма - 28 септември (вторник) 2010 г.
Място на събитието: Червената къща (ул. „Любен Каравелов” 15)
Водещ на събитието: Симона Пейчева

11:30 ч. Начало на събитието
Елена Златанова - ръководител на UNFPA-Фонда на ООН за население в България, Нели Радева - президент на И АЗ МОГА и Galia – почетен посланик на младежките инициативи на UNFPA и посланик и лице на И АЗ МОГА представят същността и целите на инициативата.
11:50 ч. Танц на The Center – най-голямото училище за хип хоп танци.
11:55 ч. Актьорска работилничка „Хлапета” с ръководител Ганета Атанасова - Ганди.
12:05 ч. Станислав Додов и Стефан Богданов от Y-PEER – международна младежка мрежа от обучители на връстници.
12:15 ч. Вокална група “Усмивки” (Хор на незрящите деца) от училище „Луи Брайл”.
12:25 ч. Рапърите Lycho H & Toto H от група H Scandal.
12:30 ч. Край на събитието
От 11:30 ч. до 12:20 ч. деца ще рисуват с пръсти в Червената къща.
Творбите им ще бъдат представени в края на събитието.

Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Zashtoto-vseki-e-znachim-Because-Everyone-Counts~27~septemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.