muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Звездна колекция с музикалните колаборации на Нора Джоунс

3.9.2010 | секция: новини

Нора Джоунс

Нора Джоунс

На 2 ноември лейбълът Blue Note Records, част от семейството на EMI, ще издаде „...Featuring”, колекция със звездните музикални колаборации на мултиплатинената певица и носител на Grammy Нора Джоунс. Албумът ще бъде на българския музикален пазар от Анимато Мюзик. 18-те песни в албума включват дуети с легенди като Рей Чарлз, Уили Нелсън и Доли Партън, плюс икони на 21 век като OutKast и Foo Fighters.
„Толкова се вълнувам и се чувствам поласкана, и ми е забавно, всеки път когато някой, на когото се възхищавам, ме покани да пеем заедно”, разказва Джоунс. „Леко излизаш от собствената си зона на комфорт, когато работиш с друг артист. Не знаеш какво да очакваш – все едно си малко дете и си играете.”
Парчетата във „...Featuring” са от цялата й кариера, от най-първите й записи (версия на „More Than This” на Roxy Music с китариста Чарли Хънтър от 2001) до най-новите й изпълнения като песента „Little Lou, Ugly Jack, Prophet John”, записана с Бел & Себастиан и която също ще се появи и в техния нов албум. Резултатът е нещо като паралелна история на четирите й самостоятелни албума, които продадоха над 40 милиона копия по целия свят.
Тези колаборации разкриват изумителното музикално разнообразие на Джоунс, от джаз до кънтри, от хип хоп до рок. Три от песните във „...Featuring” в оригинал са излизали в албуми, печелили награди Grammy за Албум на годината (Рей Чарлз – „Genius Loves Company”, Хърби Хенкок – „River: The Joni Letters” и OutKast – „Speakerboxxx/The Love Below)”, а някои от останалите също са били номинирани за престижната награда.
Албумът включва още и записи на собствените банди на Джоунс и нейни странични проекти (The Little Willies и El Madmo), както и изпълнения с артисти, с които тя е била на турне като M. Уорд, Саша Добсън, Джилиан Уелч и Дейвид Роулингс. Песните във „...Featuring” варират от класики на Елвис Пресли, Джони Кеш, Джони Мичъл и Рой Орбисън до нов материал от иноватори като Райън Адамс и Q-Tip.
„Боготворя от дете много от хората в този албум, други са по-млади и са повече мои съвременници” – обяснява звездата. „И въпреки че музикантите вътре са толкова различни, усещането и силата на песните е онова, което ги обединява.”

Траклист
„...Featuring”:
1. Love Me – The Little Willies
2. Virginia Moon – The Foo Fighters с участието на Нора Джоунс
3. Turn Them – Шон Боунс с участието на Нора Джоунс
4. Baby It's Cold Outside – Уили Нелсън с участието на Нора Джоунс
5. Bull Rider – Нора Джоунс и Саша Добсън
6. Ruler Of My Heart – Dirty Dozen Brass Band с участието на Нора Джоунс
7. The Best Part – El Madmo
8. Take Off Your Cool – OutKast с участието на Нора Джоунс
9. Life Is Better – Q-Tip с участието на Нора Джоунс
10. Soon The New Day – Талиб Куели с участието на Нора Джоунс
11. Little Lou, Prophet Jack, Ugly John – Бел & Себастиан с участието на Нора Джоунс
12. Here We Go Again – Рей Чарлз с участието на Нора Джоунс
13. Loretta – Нора Джоунс с участието на Джилиън Уелч и Дейвид Роулингс
14. Dear John – Райън Адамс с участието на Нора Джоунс
15. Creepin' In – Нора Джоунс с участието на Доли Партън
16. Court & Spark – Хърби Хенкок с участието на Нора Джоунс
17. More Than This – Чарли Хънтър с участието на Нора Джоунс
18. Blue Bayou – Нора Джоунс с участието на M. Уорд
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/Zvezdna-kolektsiya-s-muzikalnite-kolaboratsii-na-Nora-Dzhouns~03~septemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.