muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
новина

Ян Тиерсен пристига у нас с нов албум

9.11.2010 | секция: новини

Ян Тиерсен

Ян Тиерсен

Шестият студиен албум “Dust Line” на френския музикант и композитор Ян Тиерсен, излязъл в началото на октомври, събира овации по време на турнето му. Близо 100 са вече датите от това турне, в което България е включена на 8 декември с концерт в столичната зала „Универсиада”. До сега концертите на знаменития музикант в Ню Йорк, Англия и Ирландия минават при абсолютно разпродадени зали. Името на Тиерсен се свързва с музиката към филми, като „Невероятната съдба на Амели Пулен” и „Сбогом, Ленин”, но творчеството му е много по-богато, а концертните изпълнения са изключително преживяване.
Албумът “Dust Line” („Прашен път”) е правен в продължение на две години, като по-голямата част от него е записана в дома му в Западен Бретон. Друга част е родена на малък остров от Южните Филипини, а финалният микс е направен от продуцента Кен Томас в студио в Кестълфорд. Това е един албум за човечността, за обичта, за тленноста и безсмъртието. Също така е албум за живота, не когато нещо е изгубено, а когато се налага да бъде изживяно. По време на работата върху албума Тиерсен загубва своята майка и много близък приятел. Вероятно затова някои от парчетата като „Ashes”, „Amy” и „F*** me” звучат любовно и лирично, а други са неочаквана смесица между електронно звучене и хорова литургия.
“Dust Line” е продукт на способността да се откриват случайно интересни неща, на експеримента като начин за новаторство, той е резултат от новооткрита щастлива идея. Поначало Тиерсен замися “Dust Line” като семпъл албум, но в последствие първоначалната му идея се променя, тъй като той се усеща изморен от традиционната структура на мелодиите и решава да преработи по-голямата част от песните. Резултатът е един различен от досегашното му творчество разкошен албум с музика, която претърпява неочаквани обрати и развития, музика, която грабва слушателя и го хвърля в море от електронни звуци и прекрасни вокали.
Концертът у нас се организира от “БГ Саунд Стейдж” със съдействието на Френския институт. Билети онлайн на: www.eventim.bg и разпространителската мрежа – Office 1, магазини Пикадили, Германос, Ориндж Център, Мултирама, Техномаркет и Фотосинтезис и билетния център на НДК.

Ян Тиерсен

Ян Тиерсен


Ян Тиерсен

Ян Тиерсен

Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/novini/yan-Tiersen-pristiga-u-nas-s-nov-album~09~noemvri~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.