muzikus.bg на facebook
Muzikus.bg homepage
публицистика

Vrani Volosa, Dimholt, Клуб Тhe Box, 20 март

25.3.2010 | секция: публицистика
Харесва ми да вярвам, че родната сцена малко по малко започва да се отърсва от кататоничния си ступор. След изключителния концерт по представяне новия албум на момчетата от Smallman, по-малко от седмица по-късно се отправяме отново към клуб The Box и поредната спирка от мини-турнето по повод излезлия съвсем наскоро „Heresy”/„Ерес" на бургазлийските паган-метъли Vrani Volosa. За разлика от събитието преди седмица обаче, този път впечатление прави малобройната агитка, която десет минути след предполагаемото начало на концерта едва наброява десетина души. Проправяме си път към подземието, в което се помещава клубът и се насочваме към мърча на бандата, където логично откриваме Ицо и научаваме, че подгряващите Dimholt няма да излязат поради здравословен проблем на своя вокал.
Точно в 21:00 ч. на сцената се забелязва раздвижване и пред около трийсетина-четирийсет човека Vrani подхващат акордите на откриващия новия албум инструментал „Sunrise Over an Age Old Ground”. Сетлистът се движи според очакванията и пред слушателите подобно на черни перли в огърлица се редуват всички нови песни. „Heresy” е донякъде изненадващ за феновете на групата, тъй като за разлика от предшественика си „Where the Heart Burns”, в него напълно са изчистени блек метъл вокалите и е останала само мрачната атмосферичност, допълвана от бегли мастодонски skye-настроения. Това естествено не ни пречи да се разбием подобаващо и отвреме навреме се озбразуват спорадични пого закачки, а няколко метъляги дерат гърло на вече наизустената от маниаците Sun.
Разгърнат фолклорен мотив бележи края на изключителната финална композиция от албума „We Are Not Alone in Our Universe” и се прелива в превърналия се в традиционен за концертите на бургазлии кавър на „Man of Iron”, песен на шведските блек класици Bathory. Тук идва и голямата изненада на вечерта, а именно „Among Two Storms” на Rotting Christ, след която следват и три от четирите песни в дебютния „Where the Heart Burns”, където Христо демонстрира уверени харш вокали. За съжаление е изпусната чудесната „Remember”, защото по програма в 23:00 на сцената трябва да стъпи друга банда. Така, след любимата Wreck момчетата се покланят за последно, а ние се отърсваме от хипнозата с увереността, че ще ги гледаме отново възможно най-скоро. Ако желаете да сторите същото, може да проверите следващите дати на myspace страницата на групата. Заслужава си!


Автор: Христина Костова
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/publicistika/Vrani-Volosa-Dimholt-Klub-The-Box-20-mart~25~mart~2010/
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.