muzikus.bg на facebook
Muzikus.bg homepage
рецензии

Amy MacDonald – A Curious Thing

18.6.2010Universal (50:22 & 57:43)

Обикновено истинското доказателство за способностите и таланта на даден изпълнител идва идва с неговия втори албум Това правило в случая на шотландската певица Ейми Макдоналд важи с двойна сила. Не всеки е способен да привлече вниманието към себе си още с дебюта си („This The Life" 2007 год.) така изразително, както го направи тя (повече от три милиона продадени копия, пет хита, издадени на сингли). Но след този успех, накъде... Със сигурност все още има за какво още да пее. Летящият старт, нарастващата популярност, разпродадените концертни турнета – всичко това със сигурност дава на Ейми добър тласък по отношение на идеи за поредица от нови песни, сили да устои на напрежението, начини да запази своя облик и наред с това наистина да успее да се наслади на звездните си мигове. Проблемът възниква другаде. Докато при пръвия си албум певицата успя да смеси рок музиката с фолк и кънтри, като ги съчета с приятна освободеност и игривост, този път предпочете по-твърдото звучене в опита си да изглежда самоуверена и самостоятелна. Плътен звук, често с прекомбинирани аранжименти (редица песни можеха да минат и без включените цигулки) отнемат на мелодиите тяхната естествената крехкост, дори по-лошо, загубило се е нещо, което се очакваше да се превърне в отличителен белег Ейми. И така песента „No Roots" (цитат от нея е станал заглавие на албума) например звучи като тривиален поп, който може да запише всеки посредствен изпълнител.
Малки изключения със сигурност модат да се намерят, но като цяло просто се усеща как чувстото за липса на комфорт надделява.

Най-добро: „Don’t Tell Me That It’s Over, This Pretty Face"
Звучи като: Пример за това как твърде много амбиции понякога могат да бъдат вредни

Автор: Леош Кофрон


точки
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/recenzii/Amy-MacDonald-A-Curious-Thing~29~may~2010/
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.