muzikus.bg на facebook
Muzikus.bg homepage
рецензии

Buckcherry – All Night Long

9.8.2010Eleven Seven Music (43:00)

Групата залага на стабилен мелодичен хард и хеви в духа от края на 80-те и началото на 90-те. Тя всъщност е една съвременна енциклопедия на рок музикални похвати, идоли и майстори от близките 25–30 години. Имиджът й все още продължава да плаща данък на глем рока. Само на моменти по-твърдият саунд или кратката смяна на бърз ритъм с по-бавен напомня за съвременния начин на музициране. Използването на две соло китари, които се преплитат, звучат в синхрон, интерферентно или изпъкват редувайки се, ни връщат към това славно минало на рока. Звученето на американския юг напомня бегло на Aerosmith и ZZ Top. Вокалите, макар и с характерна лека дрезгавина, звучат като Бон Джоуви, Лени Кравиц и Стивън Тайлър. Редуващите се беквокали например в „Dead (ALL VOCAL UP)” са предпочитан похват, който създава настроение за купон. За любителите на вече ретро романтичните балади тук се предлагат – „These Things”, „Bliss” – където музикантите почитат алтернатив рока и „I Want You” със саунд, инспириран от балада на Metallica за партньори в преоткриването на взаимните интимни ценности.
Танцувалните парчета – „Our World”, „It's A Party”, „Never Say Never” – от „All Night Long” съвсем естествено пасват на класическо спонтанно парти, спонсориращо денонощните магазини и доставките по телефона.
Свежи парчета с енергичен заряд – „Never Say Never”, „Recovery” се открояват с китарни сола, близки до виртуозността на Слаш. Определено Guns N’ Roses биха харесали нещо от новия материал на Buckcherry за свой албум.
Тези момчета определено са любители на емблематичния южняшки американски рок и с музиката си убедително заявяват активното си участие в неговите актуални редици. Новият пети студиен албум на Buckcherry подкрепя традициите на този стил, като едновременно му долива новаторски дух чрез саунда си. Макар и с петнайсет годишен стаж, младежкият им ентусиазъм продължава да черпи приемственост от звуковата палитрата на любимите им изпълнители, но не и без почит „Oh My Lord” към корените на музика, която създават. Албумът е записан с хъс от майстори музиканти и вокалисти, създадени от и типични за днешната музикална епоха на стрийминга и продуциране на мюзик айдъли.
Чрез създаването на настроение у широк кръг слушатели изпъква желанието за пазарен успех, което в бъдеще би могло да доведе до създаването на албум на групата с повече лично отношение към собствената музика, за да осъществят мечтата си от „Liberty”.

Автор: Венцеслав Петров

точки
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/recenzii/Buckcherry-All-Night-Long~09~avgust~2010/
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.