muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
рецензии

Bullet for My Valentine – Fever

5.7.2010Jive Records / Sony (49:40)

От 2005 г. насам групата Bullet for My Valentine вече е успяла да издаде своя четвърти пореден албум. Очевидно е, че се опитва да кове желязото докато е горещо – и например трашметъла, с които тези „уелски майстори занаятчии” също боравят, при тях е отново адски нажежено.
И дума да не става, че BFMV спадат към редицата от ретротрашърски банди с голи амбиции. Те влагат собствено отношение към този вид музика, имат свой почерк и новатовски усет. В техните песни има оръдейни мотиви, напомнящи първите албуми на Metallica, Megadeth и Testament, смесени на моменти с метълкор „крясъци” и обратното, на места лесно запомнящи се мелодии, понякога дори натрапчиви ню-метъл секции (което се отнася не само за припевите). Всички тези съставки са взаимствани наистина отдругаде, но тяхното смесване в един относително освежаващ коктейл, може да се възприеме като вид оригиналност. Бих казал, че за BFMV няма да се говори надълго и нашироко в бъдещи книги, посветени на историята на твърдия рок, но при по-голямата част от групите липсват дори подобни постижения...
Освен това, въпреки че с този свой четвърти студиен продукт BFMV не предлагат нещо коренно различно в сравнение с това, което представиха вече в дебюта си „Hand Of Blood” (добавят само подканящи мелодични части), „Fever” е солидна и своеобразна тава над нивото на средните албуми.

Най-добро: „Begging For Mercy”
Звучи като: метален кросоувър

Автор: Петър Корал


точки
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/recenzii/Bullet-for-My-Valentine-Fever~21~юni~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.