muzikus.bg на facebook
Muzikus.bg homepage
рецензии

CHICKENFOOT - Chickenfoot

12.10.2009Warner Music (57:48)

CHICKENFOOT - Chickenfoot

CHICKENFOOT - Chickenfoot

Ако все още не знаете, кой се крие под името Chickenfoot и обичате Van Halen, китарата на Джо Сатриани и изобщо класически, по американски надървен рок, правите грешка, която можете лесно да отстраните. В Chickenfoot са се събрали певеца Самми Хагар (ex Van Halen), басиста Майкъл Антони (ex Van Halen), барабаниста Чад Смит (Red Hot Chili Peppers) и китариста Джо Сатриани.
Разбира се, че в момента през главата ви минават словесни комбинации като “супер група” и имена на изкуствено създадени проекти от близкото и далечно рок минало, които никога не са траели дълго и не са имали кой знае какъв успех. Само че в този случай скептичноста е излишна, защото тези господа не са се събрали да преследват определени музикални или бизнес цели, камо ли да дирят тепърва популярност. Срещата им става случайно, по време на почивка и на чашка текила в Мексико, в бара на Сами Хагар, който между другото е и производител на текила. Посвирват заедно известни парчета и в един момент установяват, че музикалната алхимия между тях работи неочаквано добре. От тук стъпката към идеята за съвместен албум е много малка. А в колко свободна и приятна атмосфера са писали и записвали нови парчета нашите рок ветерани, си личи почти от всяка нота в албума, който е сто процентен китарен рок с изразителни китарни рифове. Освен композиторска инвенция, на Самми Хагар и неговите приятели явно не е липсвал и стремеж да се върнат към ретро звука на рокендрола от 70-те. Не са се опитвали да намират нови музикални формули и просто са заложили на това, което вече години наред свирят по отделно. Резултатът е убийствен и може добре да се забавлявате, като се опитвате да си спомните кои от многото групи, откъдето са минали тези музиканти, ви припомнят пасажи от албума. Добро начало, което се надявам да има също така добро продължение.

автор: Иван Иванов

точки
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/recenzii/CHICKENFOOT-Chickenfoot~12~oktomvri~2009/
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.