muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
рецензии

Джими Хендрикс – Valleys of Neptune

4.6.2010Legacy / Sony (61:06)

Почти едночасовата разходка на Хендрикс през долината на Нептун събужда леко недоумение. Kaк ще трябва да се наслаждаваме на нова музика 40 години след смъртта на китарния гений? Трудно е да се каже, дали това е възможно. Зависи от вашата гледна точка. Албумът съдържа дузина неиздавани студийни записи, направени през времето между излизането на албума „Electric Ladyland” през 1968 г. и отварянето на собственото звукозаписно студио на Хендрикс Electric Lady Studio две години по-късно.
Наистина ли дългогодишния работник на Джими, Еди Крамър, който е направил подбора на записите, ни предлага само нетривиална стока? Познавачите на творчеството, създадено от един от най-видните героите на световната китарна сцена, знаят, че това съвсем не е така. Всъщност не може да се каже, че „Fire", ”Red House" и неиздаваните, на живо записани песни „Lover Man" или „Hear My Train Are Coming" са останали за истинските познавачи напълно неизвестни. И очевидно така стои въпросът и с другите „нови" песни, защото повечето от тях създават впечатлението, че сме ги слушали вече, макар и в доста по-различна форма. Този албум, за съществуването на който горкият Хендрикс няма никаква идея, е по-скоро колекция от някакъв суров пробен материал. Означава ли това, че ние трябва да си затворим очите? Няма начин! Дори отпадъците и експериментите на титан от ранга на Хендрикс имат голяма художествена стойност от гледна точка на изкуството. Това, че захитрялите му наследници печелят пари на наш гръб, е друго нещо.

Най-добро: „Fire", „Valleys of Neptune", „Red House"
Това звучи като: демо и колекция от редки записи

Автор: Роман Иреш

точки
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/recenzii/Dzhimi-Hendriks-Valleys-of-Neptune~27~may~2010/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.