muzikus.bg на facebook
Muzikus.bg homepage
рецензии

Джордж Харисън - Let It Roll: Songs By George Harrison

8.10.2009EMI (77:35)

George Harrison - Let It Roll: Songs By George Harrison

George Harrison - Let It Roll: Songs By George Harrison

Рекламите на този информационен, фотографски, графически и преди всичко музикално добре съставен сборен албум твърдят, че това е единственената компилация, която обхваща цялата кариера на “тихия” Бийтълс. Това не е съвсем вярно. В миналото излязоха вече няколко подобни заглавия от типа на Greatest Hits, но това не е толкова важно. Просто трябва да си признаем, че и най-добре съставения сборен албум не може да ви даде цялостна представа за творчеството на Джордж Харисън и рано или късно, ще ви принуди да си купите неговите соло албуми, макар че музикално някои са доста различни.
Все пак трябва да констатирам, че тази компилация, която започва още в ерата на The Beatles и обхваща такива класики като Here Comes The Sun, Something или While My Guitar Gently Weeps, продължава с примери от
The Concert For Bangladesh и All Things Must Pass, чак до неговия последен албум от 2002 година, е едно чудесно начинание. Разбира се, че един диск е просто малко пространство и че в него не са влезли още тонове супер хубава музика, само че, такъв диск би бил кратък, дори и да беше два или три пъти по-дълъг.
Джордж Харисън беше изключителен композитор, китарист и човек и да решите въпроса в колекцията си от албуми с една компилация би било много жалко, въпреки че от всички гледни точки Let It Roll: Songs By George Harrison е един много издържан албум.

Автор: Иван Иванов

точки
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/recenzii/Dzhordzh-Harisan-Let-It-Roll-Songs-By-George-Harrison~08~oktomvri~2009/
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.