muzikus.bg на facebook
Muzikus.bg homepage
рецензии

Джордж Майкъл – Live In London (DVD)

2.6.2010Sony Music (190 мин.)

Джордж Майкъл предприема, след 17-годишнa пауза, огромно турне, с което изнася повече от 100 концерта в 41 страни по света. Въпреки това, в някои градове те са отменени по технически причини (разбирайте недостатъчен брой продадени билети). След като гледах запис от концерта в лондонския Earls Court от август 2008 г., бих казал, че е срамота.
Изпълнението на Джордж Майкъл е пълно с енергия и той пее божествено в съпровода на 16-членен състав, който би конкурирал и на програмиран компютър. Да, последната дума напълно характеризира перфектния замисъл на цялото шоу, където до детайли всяка светлинка и всеки сантиметър от дизайна е на правилното място. И може би затова не мога да изоставя идеята все някога да присъствам на подобен концерт. Това е в музикално и визуално отношение професионално подготвен проект, който е много впечатляващ, но внушава хлад и стерилна чистота. Музиката е само един от многото компоненти на цялото шоу и когато за първи път при изпълнението на „Faith” музикантите от групата се преместват дори незначително по-напред на подиума, в непосредствена близост до Джордж Майкъл, имате чувството, че вече нещо е отнето от съвършенството на концерта. Много впечатляващ е краят, когато целия стадион пее дума по дума „Careless Whisper” заедно с Майкъл. Безкрайно добър и професионален труд е вложен в концерта в стила на продукциите на Мадона, Сийл или Кайли Миноуг, но нищо повече.
Много интересен е и вторият диск, който отразява цялото турне и където Джордж Майкъл ще ви покани в колата си, ще ви заведе в съблекалнята, ще ви покаже хотела, ще ви качи в самолета си и дори ще застане пред вас да репетира думите си на гръцки преди концерта си в Атина. Джордж в края на краищата няма да се посрами в присъствието на баща си и въобще в страната на предците си, след като целия концерт е бил перфектен.

Автор: Иван Иванов


точки
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/recenzii/Dzhordzh-Maykal-Live-In-London-DVD~27~may~2010/
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.