muzikus.bg на facebook
вход за потребителя
запомни потребителското име и паролата
рецензии

FLORENCE AND THE MACHINE - Lungs

12.10.2009Island/Universal Muisc (46:06)

FLORENCE AND THE MACHINE - Lungs

FLORENCE AND THE MACHINE - Lungs

Ново име и дебют, за който след време определено все още ще се говори и няма да потъне така лесно в забвение. Флоренс е млада англичанка, която заедно със своята група The Machine спечели доста внимание на Острова още преди да издаде албума си и нейното име се обявяваше в различни анкети за най-блестящи нови открития за тази година.
Накрая британската критика и присъди наградата Brit Awards за дебютен албум, който в момента е номиниран и за престижната музикална награда Mercury Price. Напълно заслужено, бих казал. Флоренс разполага с омайващ глас и не се опитва да върви по добре утъпкани пътеки в шоубизнеса. Като музика Флоренс се намира някъде на границата между рок алтернативата и попа и своята изразителност търси по-скоро в пъстротата от звукови комбинации, отколкото в оргинални композиторски прийоми. Своята роля в нейните песни играят и магнетичните звуци на електирческата арфа и различни дребни детайли, които са отработени до мелиметри. Флоренс + The Machine ми припомят музикалното новаторство на Кейт Буш през 80-те и Тори Еймос през 90-те. Правят си музика по своему, от която накрая излиза вид изкуство, което не е трудно за разбиране и всъщност е доста лесно да го заобичаш. Със сигурност мога да кажа, че за Флоренс тепърва още много ще се говори.

автор: Иван Иванов

точки
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/recenzii/FLORENCE-AND-THE-MACHINE-Lungs~12~oktomvri~2009/
 

Mнение

общ брой: 0

Бъдете първи...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.