muzikus.bg на facebook
Muzikus.bg homepage
рецензии

HEAVEN & HELL - The Devil You Know

8.10.2009Roadrunner/Universal (61:35)

Heaven

Heaven

Рони Джеймс Дио зад микрофона, Томи Айоми на китарата, Гейзър Бътлър на баса и Вини Епис на барабаните, или с една дума Black Sabbath, които не могат да се казват Black Sabbath, защото Ози Осбърн не е със тях. Ума ми не го побира, как някой може да държи на изпълнението на такъв договор и как рок легенда от величината на Томи Айоми може да подпише изобщо такъв договор, но фактите са такива. От завръщането на Black Sabbath с Ози, което беше преди тринайсет години, под името Black Sabbath възникнаха само четири нови песни /на албума Reunion 1998/, а от това време формацията с Рони Джеймс Дио концетрира из цял свят, издаде DVD и концертен албум, а сега издава чисто нов студиен албум под името Heaven & Hell, което, разбира се, е и името на гениалния албум, записан от тази формация през далечната 1980 г.
По-добре да преминем към по-приятната страна на каузата, към музиката. Това че господата Айоми, Дио, Бътлър и Епис няма да експериментират и да се опитват да откриват нови хоризонти, е повече от ясно. Освен това иска ли го някой от тях изобщо? Нa The Devil You Know
те се придържат към добре изпитаната рецепта, което означава: тежкотонажни китарни рифове, брилятна ритмика, средно бавни темпа и демонична атмосфера. Над всичко това се носи все така прекрасния глас на Дио, който и в липсата на по-изразителни хитове от типа на някогашните Mob Rules, Children Of The Sea или Neon Knights, гарантира на албума един висок стандарт. Старите рок ветерани са вкарали в албума най-доброто, с което са разполагали в момента и си мисля, че са записали един много компактен и качествено изравнен албум, който в дискографията на
Black Sabbtah с Дио заема позиция някъде между албумите Mob Rules /1981/ и Dehumanizer /1992/. А това не е никак малко в сегашното състояние на световната рок сцена и е дори чудесен албум.

Автор: Иван Иванов

точки
Онлайн версия на страницата: http://www.muzikus.bg/recenzii/HEAVEN-HELL-The-Devil-You-Know~08~oktomvri~2009/
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.